Már megint a Huawei adta el a legtöbb telefont a világon!

0

A Huawei elsőként 2020 áprilisában léphetett fel a mobilpiac dobogójának tetejére, ugyanis a Samsungnál és az Apple-nél is több okostelefont értékesítettek világszerte a hónapban, most pedig kiderült, hogy májusban is a kínai gyártó szerezte meg az első helyet.

Counterpoint Research kutatóintézet nemrég közzétett elemzéséből kiderült, hogy 2020 májusában is a Huawei adta el a legtöbb okostelefont a világon. A kínai gyártónak egész pontosan 19,7%-os részesedése volt a hónapban, a Samsung pedig nem sokkal maradt le mögötte, ugyanis 19,6%-ot ért el.

A harmadik az Apple lett 13%-kal, utána pedig holtversenyben az Oppo, a Xiaomi és a Vivo végzett a negyedik helyen 8%-os részesedéssel.

Továbbra is elég meglepő, hogy a Huawei lett az első, miközben az amerikai tiltások miatt nem lehetnek Google-appok a készülékeiken, és a nyugati piacokon ez komoly hátrányt jelent. A nyugati piacoknak azonban betett a koronavírus, míg Kínában, ahol már nagyjából rendeződött a helyzet, szárnyal a Huawei.

A Huawei elsősége minden bizonnyal nem lesz tartós, de már az is elég nagy dolog, hogy egymás után két hónapban is az első helyen végeztek.

Via PhoneArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid