Már nem az Apple a világ legértékesebb vállalata

0

A napokban számoltunk be arról, hogy egy nemrég indult új óriásvállalt hamarosan beelőzheti az Apple-t. Nos, ez most meg is történt.

Nagyjából fél éve feldarabolták a Google-t kisebb egységekre, és az egész fölé létrehoztak egy új ernyővállalatot Alphabet néven. A Google ettől persze nem szűnt meg, de sokkal kevesebb feladat tartozik hozzá, mint korábban.

alphabet-google

Az Apple már évek óta a világ legértékesebb vállalata, ezt úgy számolják, hogy a részvények aktuális értékét beszorozzák a kibocsájtott papírok mennyiségével. Ez nem keverendő össze az eladott okostelefonok darabszámával, amiben jelenleg még a Samsung vezet.

alphabet-apple

Egy február 1-jén tartott prezentációból kiderült, hogy az Alphabet (korábban Google) részvényárfolyama magabiztosan növekedett az utóbbi időben, aminek köszönhetően a vállalat piaci értéke elérte az 542.2 milliárd dollárt. Ezalatt az Apple részvényei csökkenő tendenciát mutattak, így az almás cég 530.6 milliárd dolláros értéken zárt. Ezek az adatok persze folyamatosan változnak, de a tendencia egyértelmű, így kijelenthetjük, hogy mostantól az Google anyavállalata, az Alphabet a világ legértékesebb cége.

forrás: Bloomberg

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid