Maradhat a 12 MP-es kamera a Samsung Galaxy S20-ban

0

Új, érdekes hírek láttak napvilágot a Galaxy S20 mobilok kameráját illetőnek, amelyek elsőre talán csalódást kelthetnek sokakban, de azért érdemes alaposabban is megnézni, hogy miről van szó.

Többször olvashattuk már, hogy idén végre túlléphet a Samsung a 12 MP-es fő szenzoron a csúcsmodelljei esetében, most viszont úgy néz ki, hogy ez nem valósul meg teljes mértékben. Az egyik ismert kiszivárogtató szerint a Galaxy S20 és a Galaxy S20+ is 12 MP-es kamerával érkezik, akárcsak az összes Samsung csúcsmobil az S7 óta, lesz azonban egy jelentős újítás, ami komoly előrelépést hozhat képminőség terén.

Arról van szó, hogy ezúttal nagyobb lesz a szenzor fizikai mérete, így az egyes pixelek 1,4-ről 1,8 mikrométeresre nőnek, ami a gyakorlatban 65%-kal több fényt jelent minden egyes képpont esetében. Ha belegondolunk, hogy az elődök a jóval kisebb szenzorral is mennyire szép fotókat lőttek, akkor sejthető, hogy az S20 mobilok mire lesznek képesek.

És akkor mi a helyzet a korábban pletykált 108 MP-es kamerával? Ez állítólag csak a legfejlettebb modellbe kerül majd beépítésre, ami Galaxy S20 Ultra néven jöhet. Itt is lesz lehetőség 12 MP-es fotókat lőni, ha 9-esével összevonjuk a 0,8 mikrométeres képpontokat, viszont ebben az esetben elméletileg még nagyobb, 2,4 mikrométeres pixeleket kapunk.

Persze mindez még nem hivatalos infó, biztosat majd csak a február 11-ei bemutató után tudunk írni. A kamerák mellett egyébként más nagy újításokra is számítunk, ott lesz például a 120 Hz-es kijelző, a nagyobb aksik, és az 5G támogatás minden modellnél.

Via PhoneArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid