Március végéig leszámol a potyázókkal a Netflix

0

A Netflix jelszómegosztás visszaszorítását célzó terveiről már jó ideje lehet hallani, de a vállalat most megerősítette, hogy március végéig végrehajtja a változtatást. A streaming-óriás a nemrég közzétett eredményjelentésében elárult néhány részletet a fizetős jelszómegosztásról, és kijelentette, hogy a következő hónapokban “szélesebb körben” fogja érvényesíteni az új szabályt.

A Netflix tavaly kezdte el tesztelni a fizetős jelszómegosztást néhány latin-amerikai országban, aminek a lényege, hogy csak plusz díjért lehet megosztani az előfizetésünket olyanokkal, akikkel nem élünk egy háztartásban. A vállalat által kiadott friss jelentés szerint a változás más régiókban is életbe lép 2023 első negyedévének vége felé.

Az eredményjelentés szerint a cég az előfizetőknek “lehetőséget ad arra, hogy külön fizessenek, ha meg akarják osztani a Netflixet olyan emberekkel, akikkel nem élnek együtt”, de az árazásról nem közöl részleteket. A vállalat tisztában van azzal, hogy sokaknak nem fog tetszeni a változtatás, és azt mondja, hogy minden piacon számít némi “törlési reakcióra”, vagyis lesznek, akik lemondják emiatt az előfizetést. Úgy véli azonban, hogy az, hogy a felhasználóknak fizetniük kell a további fiókokért, hosszú távon “jobb összbevételt” fog eredményezni.

Azokban az országokban, ahol a Netflix már bevezette a változtatást, nem törölték el teljesen a jelszó megosztásának a lehetőségét, de azok, akik így használják a szolgáltatást, folyamatosan felszólításokat láthatnak, amíg a fiók tulajdonosa nem fizeti ki a kiegészítő díjat. Továbbá ellenőrző kódot is meg kell adniuk, amit a számla tulajdonosának küldenek, de erre eddig is volt már példa.

Arra számíthatunk tehát, hogy a Netflix az elkövetkező hónapokban ugyanezt a változtatást az Egyesült Államokban és más régiókban is végrehajtja, jó eséllyel hamarosan Európában is bevezetik.

Via XDA

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid