Itt a Qualcomm Snapdragon 865 első teszteredménye?!

0

A Qualcomm legutóbbi nagyágyúja a Snapdragon 855+, ami a korábbi modell kicsit túlhúzott verziója, és már lassan egy maroknyi mobil belsejében ott van, de ez nem akadályozza meg őket abban, hogy a jövőre gondolva máris az újabb lapkákat fejlesszék titokban a színfalak mögött. Vagy talán nem is annyira titokban, mert a Qualcomm Kona kódnevet viselő chipet valaki tesztelte, és amilyen pontszámokat gurított, még az is esélyes, hogy a Qualcomm Snapdragon 865 lapkával állunk szemben.

Persze a név meg messze nem biztos, de az új chipset 12 915 pontot szerzett a GeekBench többmagos mérései során, míg az egymagos teszten 4 149 pontot, amivel simán maga mögött hagyta a Snapdragon 855-öt, de még a Snapdragon 855+-t is. Az előny már most 15-20%-os, pedig valószínűleg még messze nem a végleges órajelen és konfigurációban fut a Snapdragon 865.

A készülék, amiben ez a processzor dolgozott a tesztelés alatt, 6 GB RAM-mal, valamint Android 10 operációs rendszerrel volt felvértezve, de valószínűleg ez nem egy rendes mobil, csak a próbák idejére dobták össze a mérnökök. A lapka alapfrekvenciája 1,8 GHz, ám a feltételezések szerint akár a 3 GHz-es határt is átlépheti a későbbiekben.

Egyébként a Snapdragon 855+ maximális órajele eléri a 2,96 GHz-et, ebből kiindulva szinte biztosra vehető, hogy az újabb generáció már 3 GHz felett fog zakatolni. A Qualcomm általában decemberben mutatja be a következő évre szánt zászlóshajó lapkáját, addig még rengeteg idő van. Szóval biztosan fogunk még hallani erről a rejtélyes chipsetről, mielőtt a gyártó leleplezné Hawaii szigetén, a szokásos éves konferenciáján.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid