Más gyártókkal is megosztja majd operációs rendszerét a Huawei

0

Bár állítólag nem a kényszer szülte eredetileg, mégis az gyorsította be a Huawei saját rendszerének elkészítését. A Harmony OS néven futó ökoszisztéma hivatott helyettesíteni az Androidot, amelynek fontos összetevői sajnos már nem elérhetőek a gyártó számára az amerikai tiltások miatt. A végleges megoldás a többféle eszközön egyformán futó rendszer lesz, amelyet a kínai vállalat másokkal is meg fog osztani, tehát nem egy zárt konstrukció lesz, mint mondjuk az iOS.

Az új információk egyébként nem valami noname szivárogtatótól erednek, hanem a gyártó vezérigazgatója, Richard Yu beszélt a témáról nemrégiben. A Huawei megoszthatja rendszerét a többi kínai okostelefon-gyártóval, illetve hozzáférhetővé teheti azokat a szolgáltatásokat, amelyek egyébként egyre jobban helyettesítik a Google által kínáltakat.

Mindezt azért tenné a Huawei, hogy segítsen azoknak, akiket a jövőben hozzájuk hasonlóan elvágnak az Android rendszer fontos összetevőinek számító Google-szolgáltatásoktól. Ráadásul ez nem egy távlati dolog, állítólag a kínai vállalat és partnerei jelenleg is tesztelik a Harmony OS 2.0 verzióját különböző készülékeken.

Lehetséges tehát, hogy a jövőben nem csupán a Huawei által gyártott mobilokon találkozhatunk majd a kínai vállalat által fejlesztett szoftveres környezettel, ami egyébként nem csupán telefonokon, hanem egy rakat másfajta eszközön is futtatható (lesz).

Forrás: GizChina

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid