MediaTek processzorokra állhat át a Huawei?!

0

Nemrég számoltunk be az USA újabb szigorításáról, amely alaposan keresztbe tett a Huawei saját Kirin chipjeinek, és a legfrissebb hírek szerint a kínai gyártó máshonnan igyekszik pótolni a processzorellátást.

A Kirin lapkákat eddig a TSMC készítette, amely egy tajvani gyártó, de használnak bizonyos amerikai felszereléseket és technológiákat, ezért már ők sem üzletelhetnek a Huaweijel a legújabb szabályok értelmében. A korábban leadott rendeléseket még teljesíthetik néhány hónapig, de később előfordulhat, hogy nem lesz elég saját processzora a vállalatnak.

Nemrég a Honor vezetője azt nyilatkozta, hogy a márka nyitott a MediaTek 5G-s chipjeire, a Nikkei Asian Review pedig nem sokkal később arról számolt be, hogy a forrásuk szerint a Huawei már tárgyal is a tajvani vállalattal.

A MediaTek a világ második legnagyobb mobilos processzormárkája a Qualcomm után, tehát egyáltalán nem elhanyagolható szereplők a piacon. A Huaweinek voltak eddig is MediaTek lapkával szerelt telefonjai, de főleg a belépőszinten és a középkategóriában. Most viszont úgy néz ki, hogy a vállalat prémiumabb, 5G-s megoldásai felé is nyitni fognak.

Biztosat persze egyelőre nem tudni, valószínűleg több irányba is próbálkozik a Huawei, állítólag a kínai UNISOC-ot is megkeresték, ami szintén egy nagyobb szereplő a piacon (korábban Spreadtrum néven futott a vállalat, így talán többeknek ismerős lesz).

Források: Nikkei Asian Review, AndroidAuthority

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid