Még az idén bemutatják a Xiaomi első elektromos autóját

0

A Xiaomi nem csak telefonokkal, tabletekkel és viselhető kütyükkel foglalkozik, a kínai cég elképesztően sok lábon áll, és hamarosan egy újabb termékkategóriával rukkolnak elő. A legfrissebb hírek szerint a vállalat már majdnem készen áll arra, hogy bemutassa első elektromos autóját, amelynek még a várható ára is napvilágra került.

A járgány a “Modena” kódnevet viseli, az elektromos szedán lesz a Xiaomi belépője a villanyhajtású autók világába. Az elektromos autó érkezése persze nem tölti el döbbenettel azokat, akik még emlékeznek, hogy a Xiaomi két évvel ezelőtt bejelentette, szándékában áll ezen a terepen is kipróbálni magát. Friss értesülések szerint az autó a soron következő zászlóshajó mobil, a Xiaomi 14 társaságában mutatkozhat be a nagyérdemű előtt.

Pekingből származó jelentések szerint a vállalat már a próbagyártás fázisában van a Dahszing ipari parkban található üzemében, ahol hetente 50 prototípus gördül le a szalagról. Nyilván ehhez a munkához szakemberek is kellenek szép számmal, de állítólag már a toborzást is elkezdték felpörgetni, korábbi Mercedes és Tesla munkatársak is csatlakoztak a projekthez.

Az autó várhatóan 101 kWh kapacitású terner (NMC) akkumulátorral lesz felszerelve, amellyel a jármű akár 800 km-t is megtehet egyetlen feltöltéssel. A telep egyébként 642 kg-ot nyom, energiasűrűsége 157 wattóra/kg, és kompatibilis a 800 voltos egyenáramú töltéssel.

A Xiaomi első elektromos autója állítólag 25 000 eurós, vagyis olyan 9 800 000 forintos áron kerül majd forgalomba, természetesen helyi pénzből átszámítva, vagyis olyan járgányokkal versenyezhet majd a vásárlók kegyeiért, mint a Tesla Model 3 vagy a BYD Seal. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy Kínában több elektromos szedán is kapható ezen az áron, de az szinte biztos, hogy a Xiaomi belépése fel fogja kavarni a vizet.

Forrás: ArenaEV

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid