A Google teljesen maga végezné a Nexus mobilok tervezését a jövőben

0

Egy új, ám egyelőre nem megerősített értesülés szerint a Google szeretné megváltoztatni a Nexus mobilokkal kapcsolatos irányelveit. Az eddig partneri viszony keretein belül fejlesztett referenciakészülékek megalkotásába szeretne még jobban beleszólni a keresőóriás, valahogy úgy, ahogyan azt az Apple teszi a saját okostelefonjai esetében.

A gyakorlatban mindez azt jelentené, hogy a keresőóriás teljesen átvenné az irányítást a tervezés, a hardverelemek kiválasztása, és minden kapcsolódó folyamat felett, így a jövőben sokkal egységesebb Google készülékek születhetnek.

Ha a híresztelés igaz, akkor a Nexus mobilok a Pixel széria tagjaihoz válhatnak hasonlatossá, amelyeket a Google tervez, de mivel a vállalat nem rendelkezik gyártósorokkal, valamely külsős partner tesz kézzelfogható valósággá. Ez a társmárka feltüntetésének végét is jelentené.

Google Pixel C

Google Pixel C

A változásokat állítólag maga Sundar Pichai, illetve munkatársai is jelezték a kollégák és a kívülállók felé. Mondjuk az nem tiszta, hogy miért akarnának külsős partnerek részt venni a Nexus programban a változások után, hiszen képtelenek lennének a saját márkájukat népszerűsíteni a vásárlók előtt ezekkel a feltételekkel, ráadásul így a Google nem hagyna túl sok profitot a társak számára.

Félretéve ezen híreket, úgy tudni, hogy idén mindkét Nexus mobilt a HTC gyártja majd, de hogy ezeket már az új feltételek, vagy a régiek szerint készítik, arról még nem esett szó.

GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid