Megérkezett a Meizu 21 Pro, ami a gyártó utolsó okostelefonja

0

Korábban mi is beszámoltunk arról a szomorú hírről, hogy a Meizu felhagy az okostelefonok gyártásával, és a jövőben mesterséges intelligencia fejlesztésre fordítják az összes erőforrásukat. Mielőtt végleg nyugdíjba küldenék a telefonos részleget, egyetlen utolsó mobilt még piacra dobnak, ami a Meizu 21 Pro névre hallgat, és egyebek mellett LTPO OLED megjelenítővel, 50 megapixeles elsődleges kamerával, és úgy összességében véve elég korrekt jellemzőkkel búcsúztatja a kínai gyártót, immáron kvázi másodjára.

Az okostelefon előlapját 6,79 hüvelykes AMOLED megjelenítő ékesíti, amelyen összesen 3192 x 1368 pixel sorakozik, 21,9 képarány és 1250 nit maximális fényerő mellett. Egy LTPO panelről van szó, amely képes adaptív módon változtatni a képfrissítési frekvenciát 1 és 120 Hz között. Az előlapi kamera 32 megapixeles.

A Meizu 21 Pro belsejében Snapdragon 8 Gen 3 lapkakészlet teljesít szolgálatot, amely mellé kiszereléstől függően 12 vagy 16 GB RAM kerülhet, a belső tárhely kapacitása pedig 256 és 512 GB-os is lehet, illetve van egy 1 TB-os kiszerelés is.

Az okostelefon hátoldalán 50 megapixeles elsődleges kamera foglal helyett, amely mellé betársul egy 3x telefotó modul 10 megapixeles felbontással, illetve egy ultraszéles látószögű egység, amely környezetét 122 fokban érzékeli, a felbontása pedig 13 megapixel. Az autófókusz javítására kapunk még egy ToF mélységérzékelő szenzort is. A fő kamera egyébként akár 8K felbontásban is képes mozgóképet rögzíteni, amelyet optikai és elektronikus képstabilizátor igyekszik feljavítani.

Az okostelefon hardveres összetevőit egy 5050 mAh kapacitású akkumulátor látja el energiával, a telepet lehet kábelen akár 80, vezeték nélkül pedig 50 wattal tölteni. A Meizu 21 Pro már előrendelhető Kínában, ahol a gyártó weboldaláról lehet beszerezni a készüléket, a nyílt értékesítés március 2-án indul. A 12 GB RAM-mal és 256 GB háttértárral szerelt változat helyi pénzből átszámítva 252 ezer forintba kerül, a legkomolyabb összeállítás 16 GB RAM-mal és 1 TB belső tárhellyel pedig 297 ezer forintnak megfelelő jüant kóstál.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid