Októberben debütál a Snapdragon 8 Gen 4, új Oryon magok lesznek benne

0

A Qualcomm tavaly októberben jelentette be a Snapdragon 8 Gen 3 lapkakészletet a Hawaiin tartott Snapdragon Summit rendezvényen. Most kiderült, hogy a Qualcomm éves konferenciájára idén szintén októberben kerül sor, és ezen az eseményen leplezik majd le a Snapdragon 8 Gen 4 chipsetet is.

Az értesülés abszolút hivatalos forrásokból származik, mivel a Qualcomm marketingigazgatója, Don McGuire egy X-en publikált videóban tudatta azt a követőivel. A rangos úriember a videót az idei MWC kiállításon készítette, és még azt is megemlítette, hogy a Snapdragon 8 Gen 4 az úgynevezett Oryon CPU kiépítést fogja alkalmazni.

Ám mielőtt a 2025-ös csúcsmobilokat hajtó vasat bejelentenék, még számíthatunk egy másik Snapdragon 8 Gen szériás lapkakészlet leleplezésére. A chipset az SM8635 modellszámot viseli, és a feltételezések szerint rendelkezni fog egy Cortex-X4 maggal, ami 2,9 GHz-en ketyeghet. A grafikai vezérlést egy Adreno 735 GPU modulra bízza az amerikai gyártó.

A szóbeszédek szerint a lapkakészlet a TSMC 4nm-es gyártási eljárásával készül majd. Valaki egyébként letesztelte ennek a chipsetnek a prototípusát az AnTuTu benchmark alkalmazással, amiben a lapka 1,7 milliós kombinált pontszámot gurított. Az egyelőre igencsak rejtélyes chip a Snapdragon 8 Gen 2 és 8 Gen 3 között foglal majd helyet az amerikai gyártó kínálatában, és valószínűleg Snapdragon 8s Gen 2 vagy Snapdragon 8 Gen 3 Lite néven dobják majd piacra.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid