Megérkezett a Nubia Red Magic 9S Pro és a 9S Pro+

0

A (ZTE) Nubia alá tartozó Red Magic márka két új gaming okostelefonnal jelentkezett, a Red Magic 9S Pro és a 9S Pro+ modellekkel, amelyek emelt órajelű Snapdragon 8 Gen 3 lapkakészlettel, valamint fejlettebb hűtéssel állnak a játékos okostelefon-felhasználók rendelkezésére.

Az újdonságok burkolata alá kerülő lapkakészlet a Snapdragon 8 Gen 3 Leading Version nevet viseli. Ennek a változatnak az elsődleges CPU magja 3,4 GHz-en ketyeg, a grafikus gyorsító órajelét pedig 1 GHz-re emelték a mérnökök.

A vállalat szerint a 9S Pro 2 369 542 pontos AnTuTu eredményt gurított, ami az eddigi legnagyobb az okostelefonok között. A cég az újragondolt ICE 13.5 hűtőrendszert pakolta a készülékekbe, amelyeknek részét képezi egy gőzkamra is, 10 182 négyzetmilliméteres mérettel. Emellett applikáltak egy új hűtőgélt, amely szintén hozzájárul a működés közben termelődő hő elvezetéséhez.

A konstrukciót még megfejelték egy ventilátorral is, amely percenként 22 ezer alkalommal fordul. Ez az összeállítás képes a lapkakészlet által termelt hőt akár 19,5 Celsius fokkal csökkenteni. A szimpla ICE 13, amely a Red Magic 9 Pro és Pro+ belsejében dolgozik, 18 Celsius fokos mérséklést biztosított.

A Red Magic 9S Pro belsejébe egy 6500 mAh kapacitású akkumulátort szereltek, amely támogatja a 80 wattos gyorstöltést. A Pro+ modell energiaellátásáról egy kisebb méretű, ám gyorsabban tölthető telep gondoskodik, 5500 mAh kapacitással és 165 wattos sebességgel. Igazából már a 80 wattos töltés is szélsebes, hiszen mindössze 35 perc alatt újra lehet vele tölteni a teljesen lemerült készüléket. A másik modell pedig csupán 16 perc alatt éri el a százszázalékos töltöttséget. Ez még akkor is lenyűgöző eredmény, ha hozzávesszük, hogy a Pro+ modell akkumulátora 1000 mAh-val kisebb.

Ha töltőre dugjuk a készülékeket, akkor azok az akkumulátor terhelése nélkül képesek közvetlenül a hálózati adapterről működni, ami azért is jó, mert ebben az üzemmódban kevesebb hőt termelnek, és persze nyilván a telep degradálódása is csökken. Ami a méreteket illeti, a két készülék változatlan a 9 Pro modellekhez képest: 8,9 mm-es vékonysággal és 229 grammos tömeggel bírnak.

A készülékek 6,8 hüvelykes BOE Q9+ OLED megjelenítővel vannak felszerelve, amelynek részét képezi egy kijelző alá szerelt 16 megapixeles szelfikamera is, így semmiféle lyuk nem rondít bele a képbe. A panel felbontása 2480 × 1116 pixel, a maximális képfrissítési ráta pedig 120 Hz. Az érintési mintavétel elérheti a 2000 Hz-et is. Említést érdemelnek a ravaszgombok is, amelyek frissített háttérvilágítással érkeztek, érzékenységük pedig 520 Hz.

A Red Magic 9S Pro modellek támogatják a Wi-Fi 7 és USB-C 3.2 szabványokat, sőt, még fülhallgató kimenettel is fel lettek vértezve. A már említett szelfikamerán kívül fotózhatunk még a hátlapi 50 megapixeles elsődleges képrögzítővel is. A fő modul 1/1,57 colos méretű Samsung ISOCELL GN5 érzékelővel rendelkezik, amely még optikai képstabilizátorral is ki lett egészítve. A kamerakészlethez betársul még egy 50  megapixeles JN1 szenzorral szerelt ultraszéles látószögű modul.

Természetesen a mobilokon futó Red Magic 9.5 OS-nek részét képezi néhány mesterséges intelligencia funkció is: ott van például a Smart Navigator, amely valós idejű ajánlásokat kínál, az AI Trigger, illetve a Sound Recognition, amely kifejezetten játékokhoz fejlesztett hangfelismerést biztosít. Van még képnagyítás, háttérkép-generálás, írásasszisztens, de összefoglalókat is készíthetünk, illetve mindenféle tartalomra rákereshetünk az MI segítségével.

A Red Magic 9S Pro és Pro+ közötti különbségeket nem csupán az eltérő kapacitású és töltési sebességű akkumulátor jelentik, hanem a különböző memóriaopciók is. A 9S Pro 12 GB RAM-mal és 256 vagy 512 GB tárhellyel kerül forgalomba, míg a 9S Pro+ 16 GB operatív memóriával és 512 GB háttértárral választható. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a Red Magic 9S Pro+-nak van még egy spéci kiadása is, 24 GB RAM-mal és 1 TB háttértárral.

Utóbbi modell a csúcsok csúcsa, 352 ezer forintnak megfelelő vételárával. A két 9S Pro július 9-től lesz kapható Kínában: az alapmodell 241 ezer forintnak megfelelő helyi valutától indul, a 9S Pro+ pedig már 292 ezer forintnak megfelelő jüanért hazavihető. A nemzetközi értékesítés részleteit egyelőre nem közölték.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid