Megérkezett a OnePlus 6T

0

A mai napon hivatalosan is bemutatták a OnePlus 6T-t, ami az egyik leggyorsabb, legfejlettebb eddigi csúcsmobil lett, és az ára még mindig igen kedvező!

A dizájn ismét megújult egy kicsit az elődhöz képest, ezúttal még nagyobb lett a kijelző/előlap arány az apró, csepp alakú notch-nak és a vékonyabb alsó kávának köszönhetően. A megjelenítő igen méretes, egy 6,41 colos Optic AMOLED panelt kapunk, a felbontása pedig 2340×1080 képpont (19,5:9 képarány). A keret természetesen fém, és az előlapot, valamint a hátlapot is a legújabb Gorilla Glass 6 védi a külső behatásoktól.

A meghajtásról továbbra is a Snapdragon 845 gondoskodik, vagyis a teljesítményre egész biztosan nem lehet panaszunk, és az alapmodell esetében most már 128 GB tárhely jár a 6 GB RAM mellé. Ezen kívül lesz még 8+128 GB-os és 8+256 GB-os OnePlus 6T kiszerelés is.

A hátlapra egy 16+20 MP-es duál kamera került, a rekeszérték f/1,7 mindkét egység esetében. A szenzorok nem változtak, vagyis ugyanazok, mint a OnePlus 6 esetében (Sony IMX 519 és Sony IMX 376K), viszont szoftveresen javítottak a minőségen. Elsősorban az éjszakai fotózásra feküdt rá a OnePlus, tehát még szebb képeket készíthetünk majd a 6T-vel gyengébb fényviszonyoknál. Ezen kívül sokat javultak a portréfotók, és kapunk egy stúdió módot (Studio Lighting), ami hasonlóan működik, mint az Apple megoldása. Természetesen van optikai és elektronikus képstabilizátor, és akár 480 fps-es lassított videókat is rögzíthetünk a mobillal. A szelfikamera 20 MP-es lett (Sony IMX 371), és a rekeszérték itt is f/1,7.

Igazán örömteli hír, hogy az akkumulátor méretét megnövelte a gyártó, ezúttal már egy 3700 mAh-s telep felel a hosszú üzemidőért, ami 23%-os növekedés az előd 3300 mAh-s aksijához képest. A töltés most is villámgyors, a jack csatlakozó azonban sajnos kimaradt, és vezetéknélküli töltés továbbra sincs.

Nagy újítás még a kijelzőbe épített optikai ujjlenyomat-olvasó, amit egyszerűen csak Screen Unlock-nak nevez a OnePlus. A bemutató során kiderült, hogy a gyártó már a OnePlus 5T fejlesztése óta kísérletezik ezzel a megoldással, de akkoriban még nem volt elég gyors és megbízható. Mostanra azonban sikerült tökéletesíteni, így egy kifejezetten biztonságos technológiát kapunk, amivel meglehetősen sebesen, 0,34 másodperc alatt feloldható a mobil. A használat során ráadásul folyamatosan tanul a rendszer, így egyre gyorsabb és pontosabb lesz.

A OnePlus 6T természetesen már gyárilag Android 9.0-ra épülő Oxygen OS rendszerrel jön, ami egy új gesztusvezérlést kapott (tökéletesítettek a Google saját megoldásán).

Most pedig jöjjenek az árak! Az alap modell alig lett drágább az elődhöz képest, ám ezúttal 64 helyett 128 GB tárhelyet kapunk, tehát ezúttal is nagyon korrekt volt a OnePlus árazás terén.

  • OnePlus 6T 6+128 GB – 549 dollár (~157 ezer Ft)
  • OnePlus 6T 8+128 GB – 579 dollár (~165 ezer Ft)
  • OnePlus 6T 8+256 GB – 629 dollár (~180 ezer Ft)

Fontos megjegyezni, hogy ezek az amerikai árak, nálunk kicsit többre lehet számítani. Az Egyesült Államokban november 1-től, Európában pedig november 6-tól lesz kapható a mobil matt és fényes fekete színekben.

Ha pedig esetleg nem győzött meg az új 6T, akkor érdemes lehet az elődre lecsapni, mostanra elég durván lecsökkent az ára. Részletek ebben a korábbi cikkben.

Forrás: OnePlus

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid