Megérkezett a Realme GT5 Pro

0

Végre befutott a Realme GT5 Pro, ami egy minden ízében zászlóshajó készülék, és számos szempontból erőteljesen hajaz a a OnePlus 12-re. Ebben persze semmi meglepő nincs, hiszen mindkét készülék azonos cégcsoport terméke, az alábbi rövid ismertető segíthet eldönteni, hogy kinek melyik modell lehet a megfelelőbb.

A Realme GT5 Pro 6,78 hüvelykes AMOLED megjelenítővel lett felszerelve, amelyen összesen 2780 x 1264 pixel sorakozik. A kijelző 144 Hz-es képfrissítéssel, valamint 2160 Hz-es érintési mintavétellel rendelkezik, a maximális fényereje pedig elérheti a 4500 nitet is. A képernyő kézi vezérléssel 1000 nitig is felmehet, automatikus fényerővel pedig 1600 nitig. A panel részét képezi még egy ujjlenyomat-olvasó szenzor is.

A megjelenítő takarásában kevésbé meglepő módon Snapdragon 8 Gen 3 lapkakészlet teljesít szolgálatot, amely mellé kiszereléstől függően 12 vagy 16 GB LPDDR5X RAM kerülhet, miközben a belső tárhely lehet 256 vagy 512 GB-os, de akár 1 TB is, minden esetben UFS 4.0 tárolókat kapunk. A hardver által termelt hőt egy 12 000 négyzetmilliméteres gőzkamrás hűtőrendszer igyekszik eloszlatni.

A Realme GT5 Pro ugyanazt az elsődleges kamerát kapta, mint a OnePlus 12, de a másik két modul eltér. A fő képrögzítő egység tehát továbbra is egy 1/1,4 hüvelykes Sony Lytia 808 szenzorral szerelt 50 megapixeles kamera, amely f/1,69 rekeszértékű lencse mögött foglal helyet.

A kamerakészlet részét képezi a korábban már többször is beharangozott periszkópos zoom kamera, amely Sony IMX890 érzékelővel, valamint 50 megapixeles felbontással bír. A sort egy 8 megapixeles, f/2,2 apertúrájú, fix fókuszú ultraszéles látószögű modul zárja. Az előlapi kamera 32 megapixeles felbontással készíti az önarcképeket.

Az okostelefon energiaellátását egy 5400 mAh kapacitású akkumulátor biztosítja, amely támogatja a 100 wattos vezetékes, valamint az 50 wattos vezeték nélküli töltést. A Realme GT5 Pro vezérlését úgynevezett Air Gestures gesztusokkal is meg lehet oldani, példának okáért a készüléket tenyérrel is feloldhatjuk, ami a gyártó szerint ugyanolyan biztonságos, mint az arcfelismerés.

Ami még az okostelefon kapcsán említést érdemel, az a Dolby Atmos támogatással rendelkező sztereó hangszórópáros, valamint az IP64 minősítésnek megfelelő védelem a porral, valamint a fröccsenő vízzel szemben.

A Realme GT5 Pro már előrendelhető Kínában, ahol a készülékek kiszállítása december 14-én veszi kezdetét. Mindenféle előrendelői kedvezmények várják az érdeklődőket, akik az okostelefont egy rövid ideig 164 ezer forintnak megfelelő helyi pénzért is beszerezhetik, ezért az összegért egy 12/256 GB-os konfiguráció jár. A 16 GB RAM-mal és 1 TB háttértárral szerelt kiszerelés 209 ezer forinttal megegyező értékű jüant kóstál. Az esetleges nemzetközi értékesítés részleteit még nem hozták nyilvánosságra.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid