Meglepően olcsó hajlítható mobillal rukkolt elő az ZTE

0

A ZTE nemrég jelentkezett egy új készülékkel, ami egy hajlítható kijelzős flip mobil a rendkívül passzoló Libero Flip névvel. Az okostelefon belsejében Snapdragon 7 Gen 1 lapkakészlet zakatol, a másodlagos megjelenítője pedig csinos, kör alakú kialakítást kapott. A mobil legfigyelemreméltóbb jellemzője azonban mégiscsak az árazása, átszámolva durván 150 ezer Ft-ba kerül majd, bevezető akcióban pedig ennél is jóval olcsóbban fogják adni. Európai forgalmazásról egyelőre nincs hír, de később akár hozzánk is eljuthat az újdonság, így érdemes megismerkedni vele.

A ZTE Libero Flip 6,9 hüvelykes hajlítható AMOLED képernyővel rendelkezik, amelyen 2790 x 1188 pixel sorakozik. A készülék külső részén 1,43 colos, szintén AMOLED panel foglal helyett, amelyen 466 x 466 képpont tömörül. Ezzel a kijelzővel használhatjuk az elsődleges kamerákat is önarcképek készítésére, de egy csomó widgetet is ki lehet rá pakolni, mint a stoppert, a lépésszámlálót, illetve irányíthatjuk rajta a multimédia lejátszót is.

A hátlapi kamerakészlet áll egy 50 megapixeles elsődleges modulból, amely képes 4K felbontású videók készítésére, valamint egy 2 megapixeles másodlagos egységből. A belső oldalon találunk egy 16 megapixeles szelfikamerát, amely egy kivágásban foglal helyet. A zsanér azt is lehetővé teszi, hogy a készüléket csak félig nyissuk ki, így a mobil lehet önmaga kameraállványa.

A ZTE Libero Flip meghajtásáról nagyon korrekt középkategóriás vas gondoskodik a Snapdragon 7 Gen 1 képében. Az energiaellátás feladatát pedig egy a kategórián belül egészen méretes, 4310 mAh-s akkumulátor igyekszik elvégezni, amelyet 33 wattal, USB-C csatlakozón keresztül lehet tölteni. A külső borítás IP42 minősítéssel rendelkezik, vagyis nem teljesen vízálló, de azért ki kell bírnia pár csepp nedvességet.

A ZTE Libero Flip az első bekapcsolást követően Android 13 rendszerrel fogadja jövendőbeli tulajdonosát, viszont első körben csak Japánban kezdik értékesíteni február 29-től, helyi pénzből átszámítva nagyjából 246 eurós (~95 ezer Ft) bevezető áron. A későbbi ajánlott fogyasztói ár sem lesz vészes a maga 389 eurójával (~151 ezer Ft). Az okostelefon kizárólag egyetlen konfigurációban lesz kapható, 6 GB RAM-mal és 128 GB belső tárhellyel. Nemzetközi megjelenésről egyelőre sajnos nincs hír.

Forrás: NotebookCheck

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid