A Xiaomi és a Leica közös optikai kutatóintézetet alapít

0

A Xiaomi és a Leica közötti kollaboráció most még szorosabbra fonódik, ugyanis a két vállalat egyesítette erőit, hogy közösen hozzák létre a világ legfejlettebb optikai kutatóintézetét, amelyben nem meglepő módon okostelefonokba szánt kamerákat fognak fejleszteni. A laboratórium a Xiaomi x Leica Optikai Intézet nevet fogja kapni.

A két cég a jövőben megosztja egymással szaktudását, céljuk pedig nem pusztán kameraszenzorok optikájának megtervezése. Munkájuk magában foglalja a komputeres fotózás, illetve a kapcsolódó mesterséges intelligencia fejlesztését is. Az intézet négy fő technológiai tényezőre fog összpontosítani. Az alapítók szerint ezek azok a faktorok, amelyek nagyszerűvé tesznek egy fotós telefont.

Az intézet dolgozni fog ultraprecíziós optikai lencséken, kompakt, okostelefonokhoz illeszkedő formában, a komputeres fotózás fejlesztésén, szigorú, objektívek számára meghatározott optikai szabványok lefektetésén, valamint az optoelektronikai technológiák kutatásán.

A hamarosan megjelenő Xiaomi 14 Ultra lesz a következő okostelefon, amely a kínai gyártó és a Leica együttműködésének legfrissebb gyümölcseit kínálja, egyúttal a kezdetét jelzi a területen folytatott korszerűbb kutatómunkáknak is.

A két vállalat három laboratóriumot tervez építeni Pekingben, több, mint 200 szakemberrel, akik Peter Karbe irányítása alatt fognak tevékenykedni. Az úriemberről azt kell tudni, hogy ő tervezte a Leica negyedik generációs objektívjeit, és kisebb legendának számít az iparágon belül.

Forrás: Xiaomi

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid