Megindult a Sony mobilok Android 10 frissítése

0

A korábban beharangozott nyolc Sony okostelefon közül most kettő elkezdte megkapni az Android 10 frissítést, és nem meglepő módon a legfrissebb zászlóshajók tulajdonosai örülhetnek elsőként. A Sony Xperia 1 és Xperia 5 telefonokon hamarosan a legújabb zöld robotos disztribúció fog futni.

A frissítés build száma 55.1.A.0.748, az adatcsomag pedig tartalmazza a novemberi biztonsági patch-et is, ami már csak azért sem hátrányos, mert eddig a készülékeken az októberi csomag volt az elérhető legfrissebb. Az Android 10 update rendszerszintű sötét módot és gesztusvezérlést is hoz, valamint sokkal jobb rálátást biztosít az alkalmazásengedélyekre. A letölthető adatcsomag 725 MB méretű, és hamarosan globálisan is elérhetővé válik. Első körben az Egyesült Államok, illetve Európa felhasználói kapják meg, majd később hozzáférhetővé válik a többi régióban is, ahol az okostelefonokat forgalmazzák.

Sajnálatos módon a készülékek frissítése nem felhőtlen, mert bizonyos felhasználók arra panaszkodnak, hogy gondjuk akadt a telefonhívásokkal és a mobilos adatforgalommal. Az új rendszer nincs békében a különböző launcherekkel sem, voltak olyanok, akik ilyet használtak, és nekik nem jelenítette meg a rendszer a legutoljára megnyitott applikációkat. Szerencsére ezek a panaszok egyelőre nem tömegesek, de azért nem hátrányos ha tudtok róluk.

A további Sony mobilok 2020 folyamán fognak frissülni, megkapják még az új rendszert a Xperia 10 és 10 Plus mobilok, illetve a korábbi zászlóshajók közül az Xperia XZ3, az XZ2, az XZ2 Premium és az XZ2 Compact.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid