Megjelent a szupertitkos Tor böngésző új verziója

0

A titkos, névtelen böngészést lehetővé tévő Tor két éve bukkant fel a Play Áruházban, és tavaly megjelent az első stabil verzió is. Most pedig kiadtak egy nagyobb frissítést az alkalmazásra, amely alapjaiban újult meg, ugyanis a kódbázisa már a Firefox böngészőre épül.

A fejlesztésért felelős csapat bejelentette a Tor Browser új, 10.0.3-as verzióját Android rendszerre, ami a Firefox 82.1.1-en alapszik, és az internetre való csatlakozáshoz a Tor 0.4.4.5-öt használja. Az új böngésző APK-ja letölthető a hivatalos weboldalról, vagy telepíthető a Play Áruházból is.

Mi az a Tor?

A Tor (The Onion Router, vagyis hagyma elosztó) rendszer lényege, hogy több szinten is titkosítva van, így teljesen anonim internethasználatot tesz lehetővé, illetve a segítségével el lehet érni a cenzúrázott internetes tartalmakat is. A működéséről itt olvashatsz bővebben.

A Tor böngésző többek között az alábbiakra jó:

  • Teljesen privát böngészés, egyik weboldal sem tud követni, a sütik pedig automatikusan törlődnek.
  • Nem tudnak megfigyelni a böngészési szokásaid alapján.
  • Olyan oldalakat is megnézhetsz, amelyeket az internetszolgáltatód blokkolt.

A Tor böngésző Windows, Linux, MacOS és Android rendszerekre érhető el (iOS verzió viszont nincs az Apple korlátozásai miatt). Jó hír, hogy most már nincs szükség Androidon különálló proxy alkalmazás telepítésére, az app már önmagában is alkalmas arra, hogy kapcsolódjon a Tor hálózatra.

Forrás: Torproject, Via

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid