Megkezdődött a Samsung Galaxy S9 mobilok és a Note 9 utolsó nagy frissítése

0

A Samsung megkezdte korábbi zászlóshajóinak, a Galaxy S9 szériának és a Note 9-nek a One UI 2.5-ös frissítését. A felület a Note 20 mobilokkal debütált, tehát abszolút naprakész, de minden bizonnyal ez már az utolsó nagyobb update lesz a telefonok számára, ugyanis az Android 11-gyel érkező One UI 3.0-t már nem kapja meg.

A Galaxy Note 9-re kiadott új rendszer az N960FXXU6FTJ3M build számot viseli, az S9 mobilok esetében pedig G96xFXXUCFTJ2 jelölés alatt bukkant fel, első körben Németországban. Rengeteg új funkció lesz hozzáférhető a telefonokon, többek között a vezeték nélküli DeX, ott lesz a Single Take kameramód, illetve variálható felbontás és képkockasebesség is kerül majd a Pro videó üzemmódba.

A Samsung gyári billentyűzet kap egy új fektetett osztott képernyős funkciót, illetve lesz egy új SOS üzenet opció, amivel 30 perceként lehet majd üzeneteket küldeni, akár 24 órán keresztül.

Az elkövetkezendő hetekben újabb régiókban is hozzáférhetővé válik majd a frissítés, érdemes türelemmel lenni.

A szomorú az, hogy valószínűleg ez lesz az utolsó komolyabb update, amit a Samsung Galaxy S9, az S9+ és a Note 9 megkap. Szerencsére a havonta érkező biztonsági foltokat még a következő év során mindenképpen el fogják juttatni a mobilra, aztán vélhetően teljesen megszűnik a készülék támogatása.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid