Megmaradnak az adataid, ha Harmony OS-re frissítesz

0

Amint azt tudjátok a Huawei már megkezdte a Harmony OS rendszer bevezetését Kínában, és már el is érték a 10 millió felhasználót, amiről mi is beszámoltunk. A cég magasrangú munkatársai elárultak egy fronton részletet a sajtónak a frissítést folyamattal kapcsolatban, mégpedig azt, hogy az semmilyen adatvesztéssel nem fog járni.

Az új firmware flashelését követően minden fontosabb személyes adatunk megmarad a készüléken, legyen szó fényképekről, játékokról, illetve applikációkról. A Harmony OS 2.0 a végső bevezetési szakaszban van, és bár egyes készülékek még a belsős béta programban vannak, a kínai cég biztosra véli a gyors előrehaladást.

Akik Android rendszerről váltanak Harmony OS-re – mondjuk a két rendszer között nem kevés hasonlóság van – semmilyen adatot nem veszítenek majd, és az alkalmazások is megmaradnak. Fontos megemlíteni azt, hogy a frissítést követően az elsődleges alkalmazásbolt a Huawei által menedzselt AppGallery lesz, és előfordulhatnak olyan appok, amelyeket az új felület már nem támogat.

A Kínán kívül élő, GMS csomaggal telepített Huawei mobilokat használó felhasználók arra lehetnek figyelmesek a frissítést követően, hogy bizonyos alkalmazások elveszíthetik egyes funkcióikat, vagy el sem fognak indulni Harmony OS alatt. Biztosat viszont egyelőre nem tudni, korábban egy olyan videó is felbukkant, amelyben egy GMS-es telefont a Huawei új rendszerére frissítettek, és az update nem befolyásolta a Google-szolgáltatások elérhetőségét.

Mindeközben az is kiderült, hogy a Honor és a Huawei különválása előtt piacra dobott Honor mobilok továbbra is kapnak majd frissítéseket, és tulajdonosaik idővel lehetőséget kapnak arra, hogy Harmony OS-re váltsanak. Hogy erre egészen pontosan mikor kerülhet sor, arról nem nyilatkoztak a Huawei fejesei.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid