Mégsem előzi be a Huawei a Samsungot

0

Bár elsőnek hivatalosan a Samsung mutatott be úgynevezett lyukas kijelzőt – ők Infinity-O képernyőnek nevezik -, később kiderült, hogy a Huawei is hasonló megoldással rendelkező okostelefon piacra dobására készül. A korábbi értesülések szerint a kínaiak telefonja hamarabb érkezhetne, mint a Samsungé, ám a találgatásnak most vége, ugyanis mindkét gyártó bejelentette a bemutatójának időpontját.

Természetesen a Huawei mobiljának neve is van, a Nova 4-ről van szó, melynek bal felső sarkában lesz majd az érdekes technikai és formatervi megoldás.

Ha a korábbi generációkat sorra vesszük, valószínűsíthető, hogy a jelenlegi legerősebb házon belül fejlesztett lapkakészlet, vagyis a Kirin 980 kerül a mobiltelefon burkolata alá. A telefont egyébként valaki le is fotózta nemrég.

Egy dolog viszont biztos: a Huawei nem fogja beelőzni a Samsungot, mivel a Nova 4 bemutatóját december 17-én tartják, viszont a Samsung Galaxy A8s már 10-én leleplezésre kerül. Ez az infó is egy teljesen hivatalos forrásból származik, maga a Samsung jelentette be. Úgy látszik, a dél-koreaiak nem akarják átadni az elsőséget a kínai konkurenciának, és ragaszkodnak hozzá, hogy övék legyen a világ első “lyukas kijelzős” okostelefonja.

A készülékek közös vonása az, hogy mindkettő BOE gyártású IPS LCD panelt kap, a “lyukas” AMOLED kijelzőt pedig az S10 modellekre tartogatja a Samsung.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás
NapiDroid