Mégsem Snapdragon 8150 lesz a 2019-es csúcslapka neve

0

Amint azt tudjátok, már zajlik a Qualcomm éves konferenciája, ahol az új hardvereket, jellemzően a következő év csúcsprocesszorát mutatják be a sajtó és a szerencsés meghívottak számára. Egy Twitteren tevékenykedő szivárogtató értesülései szerint a mindenki által várt, és a legtöbb 2019-es csúcsmobilban szolgálatot teljesítő Qualcomm Snapdragon lapkakészlet nem is azon a néven debütál, amin eddig hittük.

A lapkára eddig Snapdragon 8150 néven hivatkozott a sajtó, de Roland Quandt minderről másként értesült. Az úriember már számos alkalommal szolgált hiteles információkkal fejlesztés alatt lévő eszközökről, így most is érdemes figyelni arra, hogy miket mond. Szerinte a chipset Snapdragon 855 néven kerül a jövő készülékeinek belsejébe, 7 nanométeres csíkszélességű lesz, és a TSMC végzi majd a gyártását. Az SM8150 a lapka belsős kódneve volt, amit a fejlesztés ideje használtak a Qualcomm emberei, de a végleges változat a hagyományoknak megfelelően lesz keresztelve.

A sztár lapkakészlet X50 modemet foglal magában, ami egy 5G képes konstrukció. A processzor három klaszteres kiépítéséről már hallottunk, mint ahogyan a grafikus gyorsító neve – Adreno 640 – sem újdonság a számunkra. A processzor legmagasabb órajele 2.84 GHz lesz. A Snapdragon 855 dedikált NPU chipet kap, ami még fejlettebb mesterséges intelligenciával kapcsolatos funkciók használatát teszi lehetővé. A gyártó játékoptimalizálásban is szeretne méltó konkurense lenni az olyan cégeknek, mint a Huawei vagy az Oppo, így saját megoldással készül az említett manufaktúrák GPU Turbo és Hyper Boost technológiái ellen. A chipset hivatalos bejelentésére minden bizonnyal hamarosan sor kerül.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid