Változhat a Samsung hajlítható mobiljainak a neve

0

Augusztus 10-én mutatják be a Samsung hajlítható okostelefonjainak következő generációját, amik a Galaxy Z Flip 3 és a Galaxy Z Fold 3 modelleket váltják. Sok mindent lehet hallani a készülékekről, kiszivárgott a külalakjuk, a várható árakkal kapcsolatban is akadnak találgatások, most pedig névváltásról érkeztek hírek. A dolog hátterében az ukrajnai háborús válság állhat.

A Samsung állítólag el fogja hagyni a “Z” betűt a hajlítható okostelefonok nevéből, mivel azt oroszpárti szimpatizánsok afféle jelképnek használják, a katonák háborús járművek oldalára festették fel, és rendre megjelent a közösségi médiában is, mint az orosz inváziót támogató szimbólum. Annyira nem tűnik lehetetlennek ez a döntés, mivel a Samsung a tavalyi modellek nevéből is eltávolította a szóban forgó betűt utólag, de csak bizonyos piacokon, Észtországban és Lettországban, illetve Ukrajnában.

Ezeken a helyeken Samsung Galaxy Fold 3 és Samsung Galaxy Flip 3 néven lehet megvásárolni az innovatív kijelző-technológiát kínáló okostelefonokat. A legújabb értesülések szerint ezt a módosítást világszerte alkalmazni fogják az idei generációnál, vagyis a mobilok Galaxy Fold 4 és Galaxy Flip 4 néven jelenhetnek meg.

A Samsung egyelőre nem erősítette meg ezeket a híreket, de a SnoopyTech nevű szivárogtató úgy tudja, hogy a dél-koreai gyártó nagyon szeretne megszabadulni a “Z” betűtől a már említett baljós fogalomtársítás miatt, ami már a telefonok dobozára sem lesz rányomtatva. Ha a Samsung visszamenőlegesen hajlandó volt ennek az eltávolítására, könnyen meglehet, hogy az új modellek esetében már szeretné végleg eltüntetni a visszatetszést keltő betűt.

Egyébként ha emlékeztek, az első hajlítható Samsung mobil nevében sem volt semmilyen plusz betű, a készülék Galaxy Fold néven jelent meg. A kagylótelefonok dicső korszakát idéző Galaxy Z Flip-nél vezették be az új jelölést, ami akkoriban még semmilyen negatív jelentéssel nem bírt.

Forrás: AndroidPolice

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid