RAM bővítő opció kerül a MIUI-ba

0

Emlékeztek még a Vivo X60 Pro+ nevű készülékre? A csúcskategóriás mobil számos egyéb mellett azért volt érdekes, mert felkínált a felhasználók számára egy olyan opciót, amelynek segítségével a belső tárhely egy részének felhasználásával további 3 GB RAM vált elérhetővé. A legfrissebb értesülések szerint a Xiaomi is dolgozik egy hasonló memóriabővítés funkción.

Egy szemfüles, a Twitteren garázdálkodó fejlesztő ízekre szedte a MIUI 12 forráskódját, amelynek mélyén elrejtve talált egy “Memory Extension” vagyis “Memóriabővítés” nevű funkciót. Amennyiben aktiválják, ugyanazt az opciót kínálja fel, amit a már említett Vivo X60 Pro+, a különbség annyi, hogy itt mindössze 1 GB plusz operatív memóriát lehet nyerni, legalábbis egyelőre. Kacper Skrzypek (a fejlesztő/szivárogtató, akitől az információ származik) némi ügyeskedést követően sikeresen aktiválta a funkciót a saját telefonján.

Remélhetőleg ez a lehetőség nem csupán a csúcskategóriás, operatív memóriában bővelkedő Xiaomi okostelefonokon lesz bekapcsolható, mivel az extra RAM-ból leginkább azok a készülékek tudnának profitálni, amelyekben kevesebb áll rendelkezésre.

A memóriabővítés eredményeként javulhatna a mobilok multitaszking képessége, és több alkalmazás maradhatna a háttérben megnyitva anélkül, hogy az negatívan befolyásolná a teljesítményt. Egyelőre rejtély, hogy mely készülékek fogják támogatni a funkciót, és hogy ez mikortól lesz elérhető. Skrzypek szerint valószínűleg az újabb Xiaomi mobilok tulajdonosai örülhetnek majd a plusz lehetőségnek.

Kapcsolódó cikkek:

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid