Minden jelenlegi csúcsmodellt maga mögé utasított a Huawei Mate 20

0

A Huawei Mate 20 érkezése valamikor idén ősszel várható, azonban valaki a kínai vállalat berkein belül fogta a prototípust és a napokban letesztelte. A készülék magasan tarolt a benchmark eredményekben, maga mögé utasítva minden jelenlegi felsőkategóriás okostelefont.

A Mate 10 tavaly került bemutatásra, belsejében akkor még a Kirin 970 lapkakészlet dolgozott, vagyis jobban mondva dolgozik, hiszen egyáltalán nem egy idejétmúlt masináról van szó. A most érkezett P20 páros elsősorban a kamerák terén lépett sokat előre, azonban továbbra is Kirin 970 chipset maradt a burkolatuk alatt. A kínaiak következő csúcskategóriás lapkája, a Kirin 980 a Mate 20-szal együtt fog debütálni. Azonban hála az AnTuTu-nak már most alkothatunk némi képet arról az elképesztő erőről, ami a chipsetben lakozik.

A fent látható, majdnem 357 ezer pontos eredmény úgy véljük nem igényel különösebb kommentárt, egy pár szót viszont érdemes ejteni a Kirin 980-ról. A konstrukció nagy teljesítményű Cortex-A75 magokkal fog rendelkezni, második generációs NPU-t (mesterséges intelligencia egység), és sokkal erőteljesebb grafikus vezérlőt kap. A lapka előállítása a TSMC élvonalbeli 7 nanométeres gyártási eljárásával fog történni, ami többek között megnövelt energiahatékonyságot jelent.

Bár még közel fél év van a Mate 20 érkezéséig, a készülék már most nagyon ígéretesnek látszik. Nem csak a lapkakészlet miatt, hiszen ha Leica tripla kamerát és kijelzőbe szerelt biometrikus érzékelőt építenek a telefonba – sok más ki tudja még mi mellett -, akkor szinte bizonyos, hogy egy bombasztikus, és valóban időtálló mobil lesz a végeredmény.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás
NapiDroid