Mindentudó szupertelefon jön!

6

A Saygus egy amerikai cég, ami az elmúlt években nem sokat hallatott magáról, de most visszatértek valamivel, amit „szuper okostelefonnak” neveznek. A Saygus V-Squared (V-négyzet) felsőkategóriás anyagokból és komponensekből áll, meglehetősen durva a dizájnja, és igen masszív specifikációkkal bír. Vízálló, két operációs rendszert futtat, két memóriakártyát fogad, és ez még csak a jéghegy csúcsa!

A V-Squared nem semmi mobilnak ígérkezik, vegyük sorra mivel is kecsegtet minket az egyesült államokbeli tech társaság! A készülék 4.4-es Android KitKat operációs rendszert fog futtatni, ám dual-boot képessége révén egy alternatív OS-re is átválthatunk majd. Pontosan még nem tudni, hogy ez melyik lesz, de a gyártó root jogokat biztosít, nyílt forráskóddal.

Saygus-V-Squared (1)

A telefon jobb oldalán biometrikus ujjlenyomat-olvasót találhatunk, a házba 3D Movie Audio-t is tartalmazó Harmon Kardon Sound Technology hangkibocsátó rendszert szereltek, illetve egy 64 GB-os belső tárhelyet, amit kettő darab (!) memóriakártya slot segítségével akár 256 GB-tal bővíthetünk. Ezzel összesen 320 GB össztárhely kerül a birtokunkba, ami még így leírva is félelmetes egy okostelefon esetében.

Ha pedig ez még nem lenne elég, a készülék támogatja a Wireless HD szolgáltatást, ami nem más, mint a HDMI vezeték nélküli változata. A hátlapon egy 21 megapixeles kameramodul feszít, de az előlapon lévő 13 megapixeles szenzornak sincs oka szégyenkezni. Mindkettőt optikai képstabilizátorral szerelték fel. Nem mellesleg a mobil LTE képes.

Saygus-V-Squared (2)

Ha még nem dobtátok el az agyatokat, akkor folytatom! :) A telefon a gyártó állítása szerint teljesen vízálló lesz, bár a pontos IP szabványt még egyelőre nem hozták nyilvánosságra. A kijelző 5 hüvelykes, Full HD felbontású (ez barátok közt is 440 képpont inchenként), van infraport, négymagos 2.5 GHz-en ketyegő Snapdragon processzor (valószínűleg a 801-es), 3 GB RAM, és egy 3100 mAh-as akku, ami támogatja a vezeték nélküli töltést, és a hatékonysága felér egy 4500 mAh-s teleppel – a gyártó szerint.

Még nem tudni, hogy mikor, és mennyiért lesz elérhető a vásárlók számára a V-Squared. Az azért mindenesetre említésre méltó, hogy a készülék már most megnyerte a CES 2015 Innovációs Díját, így aztán valószínűleg látni fogjuk január elején a CES-en (nemzetközi elektronikai és technikai kiállítás, Las Vegasban tartják).

A fentiek alapján mit gondoltok a Saygus mobiljáról? Megérdemli a “szuper okostelefon” jelzőt? Várjuk kommentjeiteket a témával kapcsolatban!

PhoneArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid