Mindössze 100 dollárt kóstál a Nokia C3

0

A HMD Global által menedzselt Nokia brand egy vadonatúj belépőszintű okostelefont leplezett le, ami a Nokia C3 nevet viseli. A készülék a mai trendekhez képest egészen kompakt, 5,99 hüvelykes képernyőt, Android 10 operációs rendszert, valamint egy 100 dolláros árcédulát kapott.

A Nokia C3 nem meglepő módon polikarbonát burkolattal bír, amelynek rejtekében egy nyolcmagos processzor dolgozik 1,6 GHz-es órajelen, viszont ezúttal egy kevésbé ismert lapkakészletet használtak fel a gyártó munkatársai, mégpedig egy Unisoc SC9863-at. Az alacsony árfekvésű mobil belsejében 3 GB RAM, valamint 32 GB belső tárhely található, és az egyébként két hálózati kártya fogadására is alkalmas telefon saját memóriakártya foglalatot is kapott, amibe egy akár 128 GB kapacitású micro SD kártya is kerülhet bővítési célzattal.

Valószínűleg ti is sejtitek, hogy nem ezzel a készülékkel fogjátok a Pulitzer-díjas fotókat megörökíteni, de azért a kevésbé nagy igényű felhasználók számára annyira nem lesz tragikus együtt élni egy 8 megapixeles elsődleges, valamint egy 5 megapixeles előlapi kamerával. Utóbbihoz legalább nem kellett szenzorszigetet vagy más hasonlót alkalmazni.

A Nokia C3 hardveres komponenseinek energiaellátását egy 3040 mAh kapacitású akkumulátor igyekszik biztosítani, ami a töltést micro USB csatlakozón keresztül veszi fel, mégpedig 5 W-os sebességgel. A további említést érdemlő hardveres és egyéb jellemzők a fülhallgató kimenet, az FM rádió, a duál SIM támogatás, valamint a különálló Xpress Key, amivel gyorsan aktiválható a Google Asszisztens vagy más applikációk. Ahogyan a bevezetőben is említettük, a készülék már az első bekapcsolástól kezdve Android 10 operációs rendszert futtat.

A Nokia C3 kapható lesz barna és kék árnyalatokban, a mobil már előrendelhető Kínában, míg a forgalmazás augusztus 13-án kezdődik. A készülék 100$-ért kapható, de aki hamarabb előrendeli, kap egy 5$-os kedvezményt. Azt egyelőre nem tudni, hogy a nemzetközi piacra is kijut-e a telefon, de mivel jól összerakott, belépőszintű mobilokra mindig van igény, nem tartjuk ezt sem olyan lehetetlennek.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid