Mostantól Magyarországon is elérhető a Google Play Games for PC

0

A címben szereplő szolgáltatás lehetővé teszi, hogy asztali számítógépeken (egészen pontosan a Windows platformon) Android operációs rendszerre írt játékokat futtassunk. Igen, ezt a Windows 11 nagyjából natívan tudja – habár azért akadnak hiányosságok -, de a lehetőség elérhető a jelenleg jóval népszerűbb 10-es verzión is. A szolgáltatás mostantól Új-Zélandon, valamint 40 európai országban, köztük Magyarországon is elérhető bárki számára.

A Google Play Games for PC 2022 januárjában indult el Hongkongban, Dél-Koreában és Tajvanon, majd novemberben további országokban is bevezetésre került, így a kanadai és az amerikai felhasználók számára is hozzáférhetővé vált. Most pedig szinte Európa teljes egészét lefedték, Magyarország mellett Németország, Hollandia, Lengyelország és az Egyesült Királyság is a támogatott régiók közé került. Így most már összesen 56 országban lehet nyúzni az Android játékokat Windows operációs rendszert futtató számítógépeken.

A szolgáltatás jelenleg egy béta konstrukció, vagyis nem játszhatunk az összes Google Play Áruházban elérhető játékkal, egyelőre cirka 100 cím közül lehet választani, de valószínűleg már ezek között is fogtok találni olyat, ami szimpatikus lehet a számotokra. A szolgáltatás havonta újabb játékokkal bővül majd, és a Google Play Games támogatási oldala szerint hamarosan még több országokban és régiókban is elérhetővé válik.

Ahhoz képest, hogy sokszor az emuláció milyen brutális hardverigényekkel bír, a Google Play Games for PC egyáltalán nem követel felsőkategóriás vasat. Nyilván, minél erősebb a PC vagy a laptop, annál jobb, de a minimális követelményeknek a legtöbb otthoni számítógép meg fog tudni felelni. Ezek közé tartozik a Windows 10 operációs rendszer, a négymagos CPU, az Intel UHD 630 grafikus vezérlő, a 8 GB RAM, illetve az alaplapi BIOS-ban engedélyezni kell a hardveres virtualizációt. Mint látjátok, ezt a lécet nem olyan nehéz megugrani.

A szolgáltatás egyelőre beta állapotban van, a Google még nem közölte, hogy mikor tervezik a teljes, nyilvános bevezetést. Ha szeretnéd kipróbálni a szolgáltatást, ami egyelőre teljesen ingyenes, akkor erre a linkre kattintva megtalálod a telepítéshez szükséges fájlt, illetve további információkat olvasgathatsz a szolgáltatásról.

Forrás: Google

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid