A Motorola vezeték nélküli töltője képes 3 méterről akár 4 mobilt is tölteni

0

Az év elején a CES expón mutatták be azt a Motorola által fejlesztett gyorstöltési metódust, ami képes volt akár egy méter távolságról táplálni két okostelefont is. A vállalat továbbfejlesztette ezt az ötletet, és most egy olyan verziót tárt a világ elé, ami képes három méterről is tölteni akár 4 készüléket. 

A jövő itt van, legalábbis az olyan megoldásokat figyelve, amit a Motorola most elénk tárt, nyugodtan mondhatjuk ezt. A telefonok akár 3 méter távolságról is tölthetők a levegőn keresztül a most bemutatott fejlesztéssel. A folyamatot egy hatalmas, fázisos antennarendszerrel szerelt töltő teszi lehetővé. A masina 1600 antennával bír, így képes lefedni egy nagyjából 100 fokos ívet, ami lehetővé teszi a telefonok és egyéb eszközök töltését akkor is, ha azok oldalt vannak a töltőhöz képest.

Így a töltő nagyobb területet tud lefedni, ezért több, immáron négy mobilt is tölthetünk a segítségével, míg az eredeti, januárban bemutatott megoldás csak két készülékkel tudott megbirkózni. A töltő képes kezelni a telefon és a közte lévő akadályokat is, ami azt jelenti, hogy a mobil akkor is táplálható, ha mondjuk az ember zsebében van. Nem fog a hajunk az égnek állni, és X-men képességeket sem ad a Motorola masinája, mert képes érzékelni az emberek testét, ezáltal szabályozni a sugarat úgy, hogy az csupán a telefont érje.

Igazából nem csak a Motorola kísérletezik hasonló töltési megoldásokkal, a konkurensek is mutattak be hasonló töltőket, ott volt például a Xiaomi Mi Air Charge fejlesztése, ami 144 antennával képes 5 wattos sebességgel tölteni mobilokat és más eszközöket, néhány méter távolságon belül – a pontos hatótáv nem volt tisztázva -, és ez a megoldás két készüléket tud egyszerre táplálni. Aztán ott van még az Oppo Air Charging technológiája is, ami már 7,5 wattos teljesítménnyel kecsegtet, igaz, ez jóval csekélyebb, 10 cm-es távolságról képes biztosítani, és jelen állapotában egyszerre csupán egyetlen készülék töltését teszi lehetővé. Hogy aztán ezek a nagyobb távolságról töltő, vezeték nélküli megoldások mikor kerülnek kereskedelmi forgalomba, egy remek kérdés, vélhetően egy darabig még várni kell rájuk. Mindenestre az ötlet fejlesztését nem hagyták abba a cégek, és ez mindenképpen jó jel.

  • Töltők és mindenféle egyéb kütyük széles választéka a Smartdiszkont oldalán. 

Forrás: XDA

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid