Működőképes hajlítható AMOLED kijelző prototípust videóztak le

0

A tajvani Industrial Technology Research Institute bemutatott egy hajlítható AMOLED kijelző prototípust, egy olyan megoldást, amely hamarosan meghatározhatja az okostelefonok világát. Az újdonság egy rövid videón tűnik fel, és bár még messze nem végleges állapotú, a kutatóhivatal szerint az efféle megjelenítők rohamosan közelednek a kereskedelmi forgalomhoz szükséges minőség eléréséhez.

Jelenleg elsősorban a tartósság kérdése az amin a legtöbbet gondolkodni kell egy ilyen kijelző megalkotásakor, legalábbis így nyilatkozott korábban a Samsung mobiltelefonos részlegének vezetője, DJ Koh. Az úriember vélhetően nem a levegőbe beszél, hiszen cége már jó ideje munkálkodik egy hajlítható kijelzős okostelefon létrehozásán, erről ugye már mi is többször tudósítottunk. A tajvani kutatók számára a tartósság és a tűrőképesség szintén fontos szempont, állításuk szerint az általuk prezentált panel kopásálló, és természetesen a hajlítást is jól bírja.

A kijelző akár 200 000 alkalommal is meghajlítható anélkül, hogy bármilyen probléma merülne fel a funkcionalitásával. Ez mondjuk napi 150 hajlítás mellett, négy éves élettartamot feltételez, ám ha óvatosabb becslések mentén számolunk, és mondjuk évente tízezer alkalommal nézzük meg a készülékünket, akkor ez akár 20 évre elegendő durabilitást jelent. A kérdés már csak az, lesz-e kereslet egy ilyen mobilra, és vajon mennyit fog kóstálni, amikor végre a polcokra kerül.

Forrás: AndroidAuthority

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid