Új átverés terjed a Facebookon, tízezrek osztják meg

0

A Facebook-botrányt kihasználva próbálnak egyesek ügyeskedni, mégpedig elég nagy sikerrel, máris több tízezren dőltek be az átverésnek.

A Facebookon egyre többen osztják meg azt a téves információt, miszerint a közösségi oldal alapítója, Mark Zuckerberg találta ki a BFF szót, és ha ezt beírjuk egy kommentbe, akkor kiderül, hogy biztonságban van-e a fiókunk. Ha a szó zöldre változik, akkor megnyugodhatunk, ha viszont nem, akkor változtassunk jelszót.

Nyilvánvalóan ez hatalmas butaság, nem egy komment alapján fog kiderülni, hogy biztonságban vannak-e az adataink. A BFF a “Best Friends Forever” rövidítése, és a barátságot szimbolizálja, ezért vált zöldre a legtöbb felhasználónál, ha ezt kommentelik valahová a Facebookon. Több hasonló speciális szó van, például a “Gratula” vagy a “Xoxo”, amik színesen jelennek meg, és egy rövid animáció kíséri őket.

Persze ahogy az lenni szokott, most is rengetegen bedőlnek az átverésnek, már Magyarországon is terjed ez a kamu felhívás, és tízezrek kommentnek, illetve osztják tovább. Ha valamit mindenképpen megosztanál, akkor inkább ez a cikk legyen az, hátha páran tanulnak az esetből.

A Facebook egyébként ilyen figyelmeztetést küld azoknak, akik érintettek az adatszivárgási botrányban.

Napidroid.hu

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid