Letarolta az androidos mezőnyt a Huawei új lapkája, a Kirin 980

0

Befutott néhány előzetes teszteredmény, és ezek alapján a Huawei legújabb chipje valóban nagyon izmos lett, egyelőre nincs ellenfele az androidos mezőnyben.

A Huawei nemrég bemutatta a Kirin 980-as lapkát, amely már a vadonatúj 7nm-es gyártástechnológiával készül, ám eddig mobilban még nem találkozhattunk vele. Hamarosan azonban ez is megváltozik, hiszen 2 hét múlva érkezik a Huawei Mate 20 és a Mate 20 Pro, amelyekbe az új SoC kerül majd.

A Huawei persze addig is ezerrel tolja a kampányt, és szerényen az eddigi legjobb, illetve leggyorsabb chipként promózzák a Kirin 980-at. A most befutott eredmény egyébként igazolja azt, hogy tényleg nagyon erős lesz a jövevény. A Geekbenchen ugyanis felbukkant egy Huawei LYA-L29 kódnevű mobil, amely hatalmasat gurított.

Egymagos teljesítményben 3390 pontot ért el, a többmagos teszt esetén pedig 10318-et, ami nagyon jó eredmény, és minden jelenlegi androidos zászlóshajót maga mögé utasít. Ez alapján még az is lehet, hogy a közel fél éve felbukkant AnTuTu eredmény tényleg valódi, hiszen elsőre eléggé hihetetlennek tűnt a 356 ezres pontszám.

Azt azért megjegyeznénk, hogy Qualcomm és a Samsung még nem mutatta be az új szériáját, és minden bizonnyal az ő megoldásuk sem lesz lassú. A másik, ami sok emberben felvetődhet, hogy mennyire lehet tiszta az eredmény, hiszen pont a Huawei volt az, aki lebukott, hogy befolyásolja a benchmark tesztek eredményeit.

Még egy apróság a végére: a Huawei azt állította néhány napja, hogy az Apple A12-nél is gyorsabb lesz az új chip, ám ez az eredmény még nem ezt igazolja. Továbbra is az A12 a csúcstartó, méghozzá 4795/11170-es pontszámmal. Persze elképzelhető, hogy ez még egy korai eredmény a Kirin 980 esetében, és a végleges verzió még gyorsabb lesz. Október 16-án kiderül!

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

NapiDroid