Nem jött össze a trónfosztás, alulmaradt a Samsung Galaxy S20 Ultra kamerája

0

Végre kikerült a Samsung Galaxy S20 Ultra tesztje a kamerákra specializálódott DxOMark oldalára, és megkapta a végső pontszámát a készülék. Ez sajnos kevesebb lett, mint amire számítottunk, csak a toplista 6. helyére elég.

Amikor beszámoltunk arról, hogy a Huawei P40 Pro átvette a vezetést a DxOMark toplistáján, akkor azt is hozzátettük, hogy a Galaxy S20 Ultra tesztje még nem futott be, és ez még változtathat a dolgokon. Most végre megérkezett a közel félmilliós Samsung csúcsmobil eredménye is, de a trónfosztás nem sikerült. Fotózásra 132 pontot kapott a mobil, videózásra pedig 102-t, így összességében 122 pont jött össze a hátlapi kamerákra.

Ez az eredmény a toplista hatodik helyére volt elég (holtversenyben a Honor V30 Próval). Így tehát maradt az élen a Huawei P40 Pro a 128 pontos rekord pontszámával, de a Xiaomi Mi 10 Pro, az Oppo Find X2 Pro és a tavalyi Mate 30 Pro 5G is a Samsung előtt végzett.

A DxOMark díjazta a Galaxy S20 Ultra szép színeit, a széles dimanikatartományt és az alacsony zajszintet, utóbbi a legjobb az iparágban. Az ultraszéles látószögű kamera szintén kiemelkedő lett.

Sajnos azonban gondok voltak az autofókusszal, viszonylag lassan működött, főleg rossz fényviszonyoknál. Ennek az lehet az oka, hogy az S20 Ultra 108 MP-es fő kamerája nem kapta meg a szokásos Dual Pixel AF megoldást, ami a kisebb S20 modellek és a korábbi Samsung csúcsmobilok 12 MP-es kamerájában van.

Bár a dinamikatartomány széles, mégsem annyira jó, mint a Huawei P40 Pro esetében, a részletesség pedig alulmaradt a Xiaomi Mi 10 Pro szintén 108 MP-es kamerájával szemben (ez ugyanis 27 MP-es fotókat lő alapesetben, míg az S20 Ultra 12 MP-es képeket). A teljes tesztet itt olvashatod angolul, van rengeteg példa fotó is.

Forrás: DxOMark

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid