Nem semmi hajlítható kijelzős okosórán dolgozik az Oppo

0

Amikor az ember már azt gondolná, hogy mindent látott az okostelefon és táblagép piacon, sőt, kívülről tudja az összes okosórát, jön egy koncepció, ami teljesen összezavarja, de most inkább jó értelemben véve. A hajlítható eszközök pont akkor léptek a világot jelentő deszkákra, amikor már kezdett nagyon unalmas lenni szinte minden formatervi megoldás, amit a telekommunikáció világában láttunk. Az Oppo is dolgozik több flexibilis eszközön, ám ezúttal egy okosóráról lesz szó, ami tényleg egy nem mindennapi ötletet valósíthat meg, feltéve, ha valóban lesz valami abból a tervből, ami nemrég kikerült az internetre.

Az Oppo tehát egy flexibilis okosórán dolgozik, legalábbis az internetre kikerült szabadalmi tervezetek alapján. Igazából ezek a dokumentumok már tavaly is elérhetőek voltak, de úgy látszik, hogy csak most vették észre a szemfüles kollégák a LetsGoDigital-nál. Az értesülések szerint az Oppo a nemzetközi szabadalmakkal foglalkozó irodánál (WIPO) nyújtotta be az itt látható képeken szereplő, hordozható elektronikus eszköz koncepcióját, hogy azt levédesse. A 2018-ban publikált szabadalom egy flexibilis kijelzővel rendelkező okosórát mutat be.

Az itt látható hajlítható okosórának hagyományos kialakítású szíja van, illetve négyzet alakú megjelenítője. A képernyő azonban flexibilis, és lényegében arról van szó, hogy a képernyő területe növelhető azáltal, hogy kihajtjuk ezt a bizonyos kijelzőt. Teljesen nyitott állapotában ez a készülék akár okostelefon gyanánt is megállja a helyét, és nagy valószínűséggel a gyártó célja is ez volna ezzel az ötlettel. A szabadalom szerint a kínai gyártó háromféleképpen képzeli el a szerkezet mechanizmusát.

Az egyik egy háromszorosan kihajtható, a másik egy feltekert, a harmadik pedig egy három szegmensből álló szétcsúsztatható képernyő volna. Mindhárom elképzelés alkalmas arra, hogy megnövelje a megjelenítő területét 200 százalékkal.

Egy kis plusz infó gyanánt megemlítjük, hogy az Oppo alelnöke, Shen Yiren nemrégiben arról beszélt a Weibo profilján, hogy cége jelenleg okosórákat fejleszt, habár azt konkrétan nem tisztázta, milyen típusú és jellegű termék az, amin dolgoznak. Igazából nagyon érdekes ez a koncepció, viszont mivel csak egy szabadalomról van szó, könnyen lehet, hogy végül nem lesz belőle semmi.

Forrás: GizChina

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid