Nem lehet majd túlzottan gyorsan tölteni a Samsung Galaxy S22 mobilokat

0

Különbözőek vagyunk, mindenki más szempontok alapján választ magának okostelefont. A legújabb értesülések szerint a Samsung Galaxy S22 készülékeket nem a töltési sebességeik miatt fogják szeretni, mert a 3C dokumentációi alapján a dél-koreai gyártó zászlóshajóit mindössze 25 wattal lehet majd táplálni.

A közelmúltban három, vélhetően a Samsung Galaxy S22 sorozatba tartozó készülék esett át a kínai 3C hivatal tanúsítványi eljárásán, és a napvilágra került dokumentumok alapján a mobilok legfeljebb 25 wattos adapterekkel lesznek tölthetők. Ez már csak azért is furcsa, mert a konkurens gyártók lassan már 100 watt felett kísérleteznek, példának okáért az Oppo és a Xiaomi is élen jár a gyorstöltési technológiákban.

Az itt látható csatolmány alapján az SM-S9080, az SM-S9060 és az SM-S9010 modellszámú telefonok a 25 wattos (9 V és 2,77 A) töltést támogatják, ehhez az EP-TA800 nevű töltőt lehet majd külön megvásárolni. Ez az adapter nagyjából két éve van használatban, úgy látszik, a Samsung egyelőre nem akarja lecserélni. Így aztán az új zászlóshajók csalódást okozhatnak majd azok számára, akik valami komolyabb előrelépésre számítanak gyorstöltés szempontjából.

A teljesség kedvéért hozzá kell tenni, hogy létezik 25 wattnál gyorsabb megoldás a Samsung kínálatában is, akinek van igénye a komolyabb sebességre, megvásárolhatja a 45 wattos adaptert a Samsung Galaxy S20 Ultra és a Note 10 Plus modellekhez.

Mindenesetre látni kell, hogy a dél-koreai gyártónál sosem volt fókuszban a gyorstöltés, és nagyon úgy fest, hogy ez a közeljövőben nem fog megváltozni. Egyébként a Galaxy S22 modellek már szerepeltek a 3C adatbázisában korábban is. Akkor a készülékek belsejében lévő akkumulátorok kapacitása került napvilágra, vagyis jobban mondva a Galaxy S22 Ultra modellé, ami a dokumentumok szerint megőrzi elődje 5000 mAh-s telepét. A másik két modell esetében valószínűleg csökkeni fog az aksi mérete.

Forrás: AndroidAuthority

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid