A Netflix elárulta, miként számol le a jelszómegosztással

0

Régóta közismert tény, hogy a Netflix szeretné felszámolni a jelszavak megosztásának gyakorlatát, mivel a streaming szolgáltató úgy véli, hogy ezzel komolyan tudnának javítani a bevételi mutatókon. Egy kérdezz-felelek formájában fejtették ki a frissített Súgóközpontban, hogy miként szüntetik be ezt az amúgy szolgáltatási feltételeket sértő gyakorlatot, illetve néhány kapcsolódó felvetésre is igyekeztek felelni a nemrég publikált szekcióban.

A Netflix álláspontja szerint tehát csak egy háztartáson belül lehet a fiókokat megosztani. Hogy ezzel még véletlenül se lehessen visszaélni, a streamingre használt eszközöknek 31 naponként csatlakozniuk kell ahhoz a vezeték nélküli hálózathoz, amely az elsődleges tartózkodási helyhez – vagyis az otthonotokhoz – kötődik.

A kapcsolódó részleteket a The Streamable csapata gyűjtötte össze, nekik köszönhetően az is kiderült, hogy a most még potyaleső felhasználók lehetőséget kapnak arra, hogy az előzményeket átvigyék egy új fiókba, vagyis megmaradnak a kedvencek, a preferenciák és mindenféle személyes adatok.

Utazás közben egy kicsit macerás lesz a Netflix használata, mert ilyenkor a felhasználónak ideiglenes kódot kell kérni a bejelentkezéshez, amely mindössze 7 napig biztosít hozzáférést a fiókhoz. A publikált friss infók még csak az USA-ban, illetve Kanadában érhetők el a Netlfix honlapján, ami azt jelentheti, hogy egyelőre csak ezekben a régiókban tervezik bevezetni a változtatásokat.

Mindenesetre lefordítjuk nektek magyarra ezeket, mert valószínűleg valami hasonlóra kell majd számítani, ha nálunk is hadba szállnak a jelszómegosztó felhasználókkal. Íme a teljes kérdezz-felelek rész:

Ki használhat ezentúl Netflix-fiókot?

Továbbra is meg lehet osztani a Netflix-fiókokat, ám csakis egy háztartáson belül. Annak igazolása érdekében, hogy az adott eszközöket az elsődleges tartózkodási helyen használják, mostantól a Netflix arra kéri a felhasználókat, hogy csatlakozzanak az elsődleges tartózkodási helyük Wi-Fi hálózatához, nyissák meg a Netflix alkalmazást, vagy a webes változatot és 31 naponként legalább egyszer nézzenek meg valamilyen tartalmat.

Továbbra is megoszthatom a Netflixet valakivel, aki nem él velem?

Nem, a fiókok csak egy háztartáson belül használhatóak. A Netflix felszólítja azokat a felhasználókat, akik máshol próbálnak bejelentkezni egy adott fiókba, hogy regisztráljanak saját fiókot, amíg ez meg nem történik, addig blokkolják a hozzáférésüket. A Netflix NEM kezd el automatikusan plusz költségeket kiszámlázni azoknak a fióktulajdonosoknak, akiknek az adatait az otthonukon kívül használják. (Ez azért jó, mert a belépési adatokat el is tulajdoníthatták.)

A Netflix-fiókomat használó további személyek menthetik a profiljaikat?

Igen, a Netflix ezeknek a felhasználóknak egy profilátviteli funkciót kínál, amely lehetővé teszi, hogy a saját fiókjukba átvigyék a megtekintési előzményeket, a műsorajánlatokat és minden más kapcsolódó adatot, amennyiben saját fiók létrehozása mellett döntenek. Ez lehetőséget ad a mások jelszavát használó felhasználóknak arra, hogy megőrizzék profiljukat, ha saját Netflix-fiókot regisztrálnak.

Utazás közben is használhatom a Netflixet?

Ha valaki az otthonán kívül jelentkezik be a Netflixre, akkor megtörténhet, hogy a szolgáltató blokkolja a használt eszközt. Ez valóban meggátolja, hogy felhasználók utazás közben új eszközökre jelentkezzenek be, de a Netflix kidolgozott erre egy megoldást. Azok az utazó felhasználók, akik a szolgáltatást egy szállodai okostévén, céges laptopon stb. szeretnék használni, bejelentkezéskor kérhetnek egy ideiglenes kódot a Netlfixtől. A kód hét egymást követő napon keresztül biztosít hozzáférést a fiókjukhoz.

Hogyan kerülhetem el, hogy a Netflix blokkolja az eszközeimet?

Amennyiben az adott eszközzel 31 naponként bejelentkezünk az otthoni hálózatba, azok “megbízható eszközzé” válnak, ezeket a Netflix megjegyzi és nem fogja őket blokkolni. Ha egy adott készüléket tévesen blokkolt a szolgáltató, akkor kapcsolatba kell lépni a Netlifszel és ők majd feloldják a korlátozást.

Honnan tudja majd a Netflix, hogy nem az elsődleges tartózkodási helyünkön vesszük igénybe a szolgáltatást?

A Netflix olyan információkat gyűjt, mint az IP-címek, az eszközazonosítók, illetve a fióktevékenység, ezek révén állapítja meg, hogy az adott eszköz a felhasználó elsődleges tartózkodási helyén csatlakozik-e, vagy sem. Amennyiben az eszközt az otthoni hálózaton kívül használja valaki, aki erre nem kapott engedélyt, akkor be kell jelentkezni a fiókba, ki kell lépni az összes többi eszközről és meg kell változtatni a jelszót.

Hány eszközt enged a Netflix egyidejűleg használni egy helyen?

Ez a felhasználó által választott csomagtól függ. A Netflix négy különböző előfizetési szintet kínál, az egyidejű streamek maximális száma attól függ, hogy ezek közül melyikre iratkoztunk fel.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid