Itt az új Nubia Red Magic 3 – 90Hz-es kijelző, ventilátoros hűtés és 8K videófelvétel

0

Nem olyan régen azon aggódtunk, hogy a kínai ZTE eltűnik örökre a piacról, és nevét hamar a feledés homokja borítja majd. Ehhez képest a cég szépen visszatért az élmezőnybe, legalábbis ami a brutális hardverrel szerelt felsőkategóriás okostelefonokat illeti. A cég leleplezte a Nubia Red Magic 3-at, ami azon túl, hogy egy veszedelmes gamer telefon lett, komoly képrögzítő képességeket kapott a gyártó munkatársaitól. Ismerkedjünk meg ezzel a szörnyeteggel! 

Egyébként csak mellékesen említjük, a ZTE pénzügyi eredményei valamelyest javulni látszanak, legalábbis erre engednek következtetni az első negyedéves adatok, amelyeket nemrégiben tett közzé az ázsiai vállalat. No de nem húzzuk az időt, titeket nem a cég profitja érdekel, hanem ez a brutális okostelefon, és van is miért górcső alá venni ezt a készüléket, mert elképesztően veszedelmes lett.

Ravaszgombok is vannak a készüléken

Indítsunk azzal, hogy a mobil egy hatalmas és gyönyörű Full HD+ AMOLED képernyőt kapott, a 6,65 hüvelykes HDR támogatású kijelző 90 Hz-es képfrissítési, és 240 Hz-es érintési rátával rendelkezik. Az örömet tovább fokozza a megjelenítő körüli keret vékonysága, és az, hogy semmilyen notchot, vagy más hasonló csúfságot nem alkalmaztak.

A mobil belsejében sem kötöttek kompromisszumot, Qualcomm Snapdragon 855 lapkakészletet és 12 GB RAM-ot kapunk, és mindössze 640 dollárnak megfelelő helyi valutát kell érte leszurkolni. Persze ez a legerősebb modell, tehát vannak kedvezőbb árú ajánlatok is, amikről majd a cikk végén fogunk beszámolni.

A mobil sztereó hangszórókat, valamint 4D személyre szabható rezgési üzemmódot kapott, ami szintén a játékélményt hivatott fokozni. A hátlapon csupán egyetlen kamera feszít, az alkotók úgy voltak vele, a gamereknek kevésbé lesz fontos a bokeh effektus, ám ennek ellenére nem szabad lesajnálni a Nubia Red Magic 3 képrögzítő egységét. A szenzor a Sony műhelyében készült, egyébként az IMX586-ról van szó, aminek a felbontása 48 megapixeles, rekeszértéke pedig f/1.7.

A konstrukció képes 8K (!) videókat rögzíteni, és 1920 fps-es lassított felvételeket is támogat. Persze az is lehet, hogy ez utóbbi csupán egy felskálázott verziója annak a 960 fps-es megoldásnak, melyet már számos más felsőkategóriás okostelefonnál megismerhettünk. Az előlapi kamera felbontása pedig 16 megapixel.

A készülék kvázi aktív fűtéssel rendelkezik

A játékos kihívásoknak igyekszik megfelelni a szerkezet belsejében lévő ICE folyadékhűtéses berendezés, amit, nem fogjátok elhinni, de egy aprócska ventilátor segít a használat során felszabaduló hő megzabolázásában. A megoldás cirka 16 Celsius fokkal képes csökkenti a telefon hőmérsékletét. 2019, eljött az aktív hűtéses mobilok kora, nem semmi. A gyártó szerint 500 százalékkal hatékonyabb hűtést tesz lehetővé a Red Magic 3 belsejében lévő konstrukció, bár azt egyelőre pontosan nem tudjuk, mihez képest mérték ezt a ZTE szakemberei.

A telefon belsejében 5000 mAh kapacitású akkumulátor található, ami 30W-os gyorstöltés révén villámgyorsan újratölthető. A mobil korlátozott módon ellenáll a nedvességnek és a pornak, mégpedig az IP55 szabványnak megfelelően. Mielőtt jönnének az árak, szólunk előre, hogy a mobil egyelőre nem támogatja a B20 LTE hálózatokat, és még nem volt szó globális verzióról, persze ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy sosem lesz. A Red Magic Mars burkolata alatt például olyan modem volt, ami boldogult a 800 MHz-es frekvenciával.

A fekete 6/64 GB-os változat átszámolva 430 dollárba kerül, míg 475 zöldhasúért kétszeres kapacitású háttértárat kapunk. A 8/128 GB-os kiszerelésért, ami fekete vagy vörös színekben is elérhető, 520 dollárt kell kifizetni. A legbrutálisabb verzió 12 GB RAM-ot, valamint 256 GB háttértárat rejt magában, vörös színátmenetes árnyalatban is választható, és ahogyan már írtuk, 640 dollárba kerül. A telefon május 3-án érkezik a Nubia üzletekbe, és a JD.com nevű online kereskedő is ekkor kezdi majd el forgalmazását, egészen pontosan éjfélkor.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid