Idén lesz 8 éves a Huawei rendszere, az EMUI, és kiderült, hogy mikor jön az új verzió

0

A Huawei jelenkori története nagyon sok küzdelemmel, és bizony sokszor vereségekkel is terhes, de azért akadnak szép számmal ünnepelni való momentumok is. A kínai gyártó saját fejlesztésű Android felülete, vagyis az EMUI idén lesz nyolc esztendős, erről a vállalat egy online rendezvény keretein belül számolt be. Egyúttal arra is fordítottak figyelmet, hogy bejelentsék a következő verzió, vagyis az EMUI 11 érkezését, amire az idei harmadik negyedévben kerül majd sor.

Dr. Wang Chenglu, a Huawei szoftveres részlegének vezetője jelentette be, hogy az EMUI 11 2020 harmadik negyedében érkezik. Bár pontos dátumot nem említett, sem azt, mely készülékekkel debütál az új rendszer, jó eséllyel a Mate 40 széria tagjai már ezzel érkeznek. Az EMUI 10 egyébként tavaly augusztus 10-én mutatkozott be, és az utód is hasonló időpontban várható.

Dr Wang Chenglu

Az EMUI felület már 2012 vége óta velünk van, a legelső verziója az EMUI 1.0 volt, amelynek alapjait az Android 4.0 rendszer szolgáltatta. Az interfész azóta sokat fejlődött, jelenleg az EMUI 10.1 az aktuális iteráció, ami elsőként a Huawei P40 mobilokkal vált hozzáférhetővé. A Huawei szoftveres osztályának vezetője arra is kitért, mennyire fontosnak tartják a fejlesztők bevonzását ökoszisztémájukba, így még több HMS kompatibilis applikáció és szolgáltatás készülhet, ami ugyebár a gyártó saját alternatívája a hiányzó Google Szolgáltatásokra.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid