Bemutatkozott a Xiaomi Smart Glasses, a gyártó okosszemüveg koncepciója

0

A Xiaomi bejelentette a nagyérdemű számára a Smart Glasses nevű szemüveget, ami lényegében nem más, mint egy okosszemüveg koncepció, vagy ahogyan a gyártó nevezi, “egy mérnök bepillantása a fejlett jövőbe”. Koncepció jellegéből fakadóan a készüléket nem lehet megvásárolni, ami módfelett sajnálatos, mert papíron egészen izgalmasnak tűnik. 

A Xiaomi Smart Glasses mindössze 51 grammot nyom, ám ennek ellenére egy rakás hasznos technológiát belepasszíroztak. A szemüveg képes megjeleníteni az értesítéseket, hívásokat lehet indítani a segítségével, tud fotózni, sőt, még valós időben fordítani is, utóbbihoz csak rá kell pillantani az adott szövegre. A készülék még súgógép funkcióval is bír.

A beépített kijelzőt MicroLED megvilágítással látták el, a panelt vezérlő chip pedig mindössze 2,4 x 2,02 mm-es, vagyis nagyjából akkora, mint egy rizsszem. Az egyes pixelek mérete 4 mikorméter, így a kijelző kényelmesen elfér a szemüveg keretén belül. A panel amúgy egy monokróm megoldás, ami lehetővé teszi az akár 2 millió nites fényerőt, így akkor is láthatjuk a megjelenített tartalmakat, ha nagyon erős a napfény. A szemüveg kijelzője optikai hullámvezető technológiára épül, amely 180 fokban töri meg a fényt, így sokkal pontosabban továbbítja a fénysugarakat a szem felé a lencse mikroszkopikus rácsszerkezetén keresztül – állítja a Xiaomi.

A megoldás lehetővé teszi a fénysugarak többszörös visszaverődésével a fény egyedi módon történő megtörését, így az emberi szem teljes képet láthat a szemüveg viselése közben. Mindez egyetlen lencse révén valósul meg, nem valamilyen komplex, tükrökkel kiegészített rendszer által.

A Xiaomi Smart Glasses kezelésének elsődleges módja a XiaoAI asszisztens, ami alapvetően csak a legfontosabb értesítéseket jeleníti meg a felhasználó számára, elsősorban az okosotthon riasztásokat, a fontos kapcsolatoktól érkező üzeneteket és efféléket. A szemüveg duál mikrofonnal és hangszóróval is rendelkezik, tehát hívásokat is intézhetünk a segítségével. A front oldalon pedig 5 megapixeles kamera foglal helyet. A Xiaomi Smart Glasses arra is képes, hogy a hangot valós idejű fordítással szöveggé átalakítsa.

A klassz funkciókat biztosító hardver többek között négymagos ARM processzorból, beépített akkumulátorból, Wi-Fi és Bluetooth modulokból áll. A szemüveg egy kifejezetten rá fejlesztett Android verziót futtat, ám erről a Xiaomi nem árult el részleteket. A készülék jelen formájában nem egyéb, mint egy koncepció, ám nem lehetetlen, hogy a közeli vagy a távolabbi jövőben megjelenik egy olyan termék, ami erre az elképzelésre épül. Akárhogy is, a Xiaomi Smart Glasses leleplezése egyértelmű bizonyítéka annak, hogy a kínai vállalat okosszemüvegeken is dolgozik a színfalak mögött.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid