OnePlus 6T vs Xiaomi Mi 8 Pro – Ár/érték arány bajnok nagyágyúk küzdelme

0

A OnePlus és a Xiaomi is rettentően jó, és kedvező árú csúcsmobilokkal kényeztetett el minket idén, és most a két nagyágyút, vagyis a OnePlus 6T-t hasonlítjuk kicsit össze a Xiaomi Mi 8 Próval, amelyek sok közös jellemzővel bírnak, így minden bizonnyal vannak páran, akik épp ez a két készülék közül próbálnak választani.

Kezdjük is mindjárt a hardverrel, ami alapvetően megegyezik. Mindkét telefon ott van a legerősebb csúcsmobilok között, köszönhetően a Snapdragon 845 processzornak, és ehhez jön 6-8 GB RAM, illetve minimum 128 GB-os háttértár, vagyis ezen a téren egyik mobilba sem lehet belekötni.

A külsőben már akadnak eltérések, az egyik leginkább szembetűnő dolog, hogy a OnePlus 6T egy kisebb, csepp alakú szenzorszigettel bír, és alul vékonyabb a kávája, tehát egy kicsit jobb a kijelző/előlap arány. Persze a Xiaomi Mi 8 Prónak sem kell szégyenkeznie ezen a téren, ráadásul ezt megtoldották egy átlátszó hátlapos verzióval, ami baromi jól néz ki, még úgy is, hogy nem az igazi hardverelemek látszanak ki.

Összehasonlító videó:

A OnePlus 6T és a Xiaomi Mi 8 Pro is AMOLED kijelzőt kapott Full HD+ felbontással, tehát itt nincsenek komoly eltérések, de az előbbi valamivel nagyobb képátlóval rendelkezik (6,41 col vs 6,21 col).

Mindkét mobil kijelzőbe épített ujjlenyomat-olvasóval bír, ami egy optikai megoldás. A sebességük hasonló, kicsit lassabbak, mint a legjobb hagyományos leolvasók, de azért így sem lehet igazán panasz rájuk, hiszen a különbség tizedmásodpercekben mérhető. Arcfelismerő is van mindkét modellben, ám a Xiaomi verziója egy kicsit jobbnak tűnik, ugyanis itt egy extra infravörös érzékelő segíti a gyors és pontos működést.

Ejtsünk pár szót a kamerákról is. A OnePlus 6T hátlapján egy 16+20 MP-es duál szenzoros megoldás található f/1,7-es rekeszértékkel, míg a Mi 8 Pro hátoldalán mindkét egység 12 MP-es, és a fő érzékelő apertúrája f/1,8. Ha csak szimplán a számokat néznénk, akkor a OnePlus 6T lenne a győztes, de egyáltalán nem ilyen egyértelmű a dolog. A Xiaomi Mi 8 Pro is rettentően jó képeket készít, és mellette szól a nagyobb pixelméret (1,4µm vs. 1,22µm), illetve a telefotó kamera, ami 2x-es optikai zoomot tesz lehetővé – ez sajnos lemarat a 6T-ből. Nehéz olyan tesztet találni, ami épp ezt a két készüléket hasonlítja össze, de az alábbi videó talán jelent némi segítséget.

A szoftver igazából ízlés kérdése, az OxygenOS és a MIUI is nagyon gyors, jól optimalizált, és mindkettőnek megvan a maga lelkes rajongótábora. A 6T már gyárilag Android 9.0-val érkezik, de a Mi 8 Próra is hamarosan elérhető lesz a legújabb verzió.

Akkumulátor tekintetében már könnyebb a helyzet, itt egyértelműen a OnePlus 6T a nyertes, hiszen egy 3700 mAh-s telepet kapott, míg a Mi 8 Pro egy szerényebb, 3000 mAh-s aksit. Gyorstöltés mindkettőnél van, vezetéknélküli töltési lehetőség viszont egyikben sincs.

Összességében nehéz egyértelmű győztest hirdetni, mindenkinek magának kell eldönteni, hogy mi a fontos neki, és hogy melyik mobil a szimpatikusabb. Annyit még érdemes megemlíteni, hogy a Mi 8 Pro valamivel olcsóbb, már 500 dollár alatt meg tudjátok rendelni 8 GB RAM-mal, míg a 6T-ből a 6 GB RAM-os kiadásért most 570 dollárt kérnek. Linkek:

További hasonló csúcsmodellek:

Fontos: Ha esetleg rendelsz, akkor ne felejtsd el a vámmentes Priority Line szállítást választani! A GearBest alapból bejelöli a csomagbiztosítást, ami megnöveli kicsit az árat, de kérhetjük enélkül is a termékeket.

NapiDroid.hu

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás
NapiDroid