Összevonják a Samsung telefonos és szórakoztató elektronikai részlegét

0

A Samsung hivatalosan is bejelentette, hogy összevonják a mobilos és a szórakoztató elektronikai üzletágakat egyetlen hatalmas részlegbe. A cél a vállalati struktúra egyszerűsítése, valamint az, hogy jobban tudjanak összpontosítani a chipeket gyártó divízió növekedésére.

A friss értesülés a Reuters jóvoltából jutott el hozzánk. Az összevont divízió vezetője Han Jong-hee lesz, aki eddig a képernyőkkel, elsősorban televíziókkal foglalkozó osztály vezetője volt, és akit nem mellesleg a Samsung alelnökévé léptettek elő.

Han Jong-hee

A chipekért és az alkatrészekért felelős üzletág élén is történni fognak változások, a Samsung Electro-Mechanics vezérigazgatója, Kyung Kye-hyun társ-vezérigazgató lesz a vállalat élén, és egyúttal ő lesz felelős a chipeket előállító divízió irányításáért is.

Lee Jae-yun, a Yuanta Securities Korea elemzője szerint az átszervezés segíthet a Samsungnak kezelni az okostelefonok és a szórakoztató elektronika világában egyszerre felmerülő problémákat. A legnagyobb kihívást a cég számára még mindig a chipellátás jelenti, amelyet csak tovább nehezít a nyersanyagárak emelkedése és a különböző logisztikai nehézségek. Ezek mellett az előretörő amerikai és kínai konkurencia sem könnyít a helyzeten.

A Samsung távlati céljai közé tartozik, hogy 2030-ra megelőzze a TSMC-t, és a világ vezető chipgyártójává váljon. Amennyiben a vállalat becslései nem tévesek, ez egy megközelítőleg 150 milliárd dolláros beruház eredménye volna, amelyet elsősorban új üzemek és létesítmények fejlesztésére fordítanának.

Forrás: Reuters

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid