Pebble Time – okosóra színes e-ink kijelzővel

0

A Pebble egy Kickstarter kampány keretein belül mutatta be vadonatúj okosóra koncepcióját. Az újdonság színes e-ink kijelzővel érkezik majd, amely rendkívül alacsony fogyasztása révén akár hét napos üzemidőt is képes biztosítani az eszköz számára. 

A Pebble már akkor okosórákkal foglalkozott, amikor még korántsem volt ekkora érdeklődés a hordozható eszközök iránt. A cég mindig a saját útját járta, igyekezett érdekes technológiákkal és egyedi dizájnnal meglepni vásárlóit. A vállalat korábbi okosórájára hatványozottan igaz az előbbi állítás, amelynek sikerén felbuzdulva újra a Kickstarter oldalán kezdtek gyűjteni a következő generáció megvalósítására.

A projekt életbe lépéséhez szükséges 500 000 dollárt percek alatt elérték, egy óra alatt meg is négyszerezték, és azóta is folyamatosan döntik a rekordokat. Jelenleg már a 10 millió dollárt is átlépték, ami 20-szorosa az eredeti célnak. A hordozható kütyü okkal kapja ezt a hatalmas érdeklődést, lássuk, mit is tud majd a Pebble Time!

Pebble Time 04

Az első és legfontosabb érdekesség a készülék kapcsán az előd esetében is használt e-ink megjelenítő, ami most már képes színeket is megjeleníteni. A kijelző rendelkezik saját háttérvilágítással, viszont csak akkor használja a beépített telep erőforrásait, amikor a megjelenítőn lévő tartalom frissül. Így képes elérni az egyhetes üzemidőt egyetlen feltöltéssel, amire még az OLED kijelzős okosórák is képtelenek.

Pebble Time 03

Az okosóra a Time nevet a saját idővonal alapú interfésze miatt kapta. Az eszközön futó operációs rendszer az időt háromfelé osztja: a felső gombbal a múlt történései válnak elérhetővé – üzenetek, notifikációk -, a középső gomb segítségével elérhető a pontos idő (jelen), az alsó gomb pedig a jövőbeni teendőinket fedi fel, itt állíthatjuk be az emlékeztetőt, vagy megnézhetjük az időjárás előrejelzést. A készülék tartalmazni fog egy beépített mikrofont is, amelynek segítségével diktálva válaszolhatunk üzeneteinkre, emailjeinkre.  Androidon ehhez támogatott lesz a WhatsApp, a Gmail, illetve a Facebook Messenger alkalmazás is, számos más applikációval egyetemben.

Pebble Time 02

A Pebble Time az aktív életet élők méltó társa lehet: külső burkolata ellenálló lesz a vízzel szemben, a kijelzőt pedig Gorilla Glass védi majd a karcolásoktól. A készülék támogatni fog minden olyan eszközt, amelyen legalább 4.0-s Android vagy iOS 8 fut.

Az okosóra első körben háromfajta színben lesz kapható: fehér, piros és fekete, természetesen mindegyik a színéhez illő szilikon szíjat kap majd, amelyet az ígéretek szerint a tulajdonos bármikor könnyedén cserélhet. Ha szeretnétek támogatni a Pebble Time Kickstarter kampányát, azt megtehetitek erre a linkre kattintva. Az aprócska, ám annál hasznosabb szerkezet 199 dolláros áron lesz kapható, persze aki egyike volt az első tízezer támogatónak, az 159 dollárért is hozzájuthat majd. A támogatók számára még elérhető a 179 dolláros ajánlat, szóval érdemes igyekezni. A Pebble Time első darabjai májusban érkeznek meg új tulajdonosaik csuklójára.

GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid