A prémium chipeknek köszönhetően szárnyalnak a MediaTek bevételei

0

Úgy látszik, most már szinte naponta számolhatunk be a MediaTek diadalmenetéről, ami egyelőre nem úgy tűnik, hogy véget érne mostanában. A minap írtunk arról, hogy az okostelefonos processzorok világában továbbra is a tajvani gyártó áll az élen, most pedig azzal szeretnénk kiegészíteni ezeket a híreket, hogy a cég bevételei is szárnyalnak, mégpedig egyebek mellett a felsőkategóriás chipsetek kiváló eladási számai miatt.

A tajvani vállalat jelentős növekedést produkált a tavalyi év során. Amikor pedig megjelentek a Dimensity 8000 és 9000 sorozatba tartozó lapkák, az OEM partnerek részéről nagyon pozitív visszajelzéseket kaptak. A telefongyártók közül többen is úgy határoztak, hogy szeretnék a MediaTek prémium chipjeit a saját zászlóshajóikban viszontlátni, és többek között emiatt a nőhettek gyártó bevételei 33 százalékkal.

Az általuk gyártott prémium kategóriás megoldásokat olyan vállalatok is felhasználták, mint a Honor, az Oppo, a hozzájuk kapcsolódó Realme, a OnePlus, a Vivo, de még a Xiaomi is élt a lehetőséggel, hogy alkalmazza a MediaTek által fejlesztett zászlóshajó-szintű hardvert.

A MediaTek májusi árbevétele 1,75 milliárd dollár körül alakult, ami ugyan 1 százalékkal kevesebb, mint az áprilisi, de éves szinten 26 százalékkal nőtt. Ráadásul ez az összeg három egymást követő hónapban több, mint 1,68 milliárd dollár volt. A gyártó bevételei tehát az év első 5 hónapjában 33 százalékkal, 8,32 milliárd dollárra nőttek (az egy évvel korábbihoz képest), ráadásul könnyedén teljesítették az idei második negyedévre kitűzött célokat is.

A bevezetőben diadalmenetről írtunk, és bár a cég sorsra vélhetően továbbra sem alakul majd rosszul, ez a tendencia már nem fog ebben a hónapban folytatódni. Az árbevétel várhatóan lassulni fog valamelyest, mivel az okostelefonos piac is szépen elkezd igazodni az inflációhoz és úgy általában véve a jelenlegi gazdasági helyzethez, ami azt jelenti, hogy a gyártók is csökkenteni fogják az alkatrész-megrendeléseket.

Forrás: GSMArenaBorító

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid