A Qualcomm kiadta a listát a Quick Charge 4.0-t támogató telefonokról

0

Még 2016-ban jelentették be az új gyorstöltési szabványt, éppen ezért vicces a “listán” szereplő mobilok mennyisége, hiszen jelenleg hivatalosan csak egy telefon támogatja ezt a funkciót.

A Quick Charge 4.0 (illetve 4+) hozott néhány kellemes újítást, hiszen kevésbé hevül fel a telep, emellett pedig 15%-kal gyorsabb, és 30%-kal hatékonyabb is a töltési folyamat. Ezáltal akár 15 perc alatt is 50%-ra tölthetnénk mobilunkat, ami remekül hangzik.

A probléma ezzel csak az, hogy a lassan másfél éve bejelentett fícsört jelenleg egyetlen telefon támogatja. Még nagyobb meglepetés, hogy ez nem a Samsung legújabb csúcsmobilja, vagy valamelyik ismert mobilos gyártóé, hanem a Razer Phone.

Bizony a gamer cikkeket gyártó cég nagyon odarakta magát, hiszen megvalósították azt, amit más nem tudott (vagy nem akart) eddig. Érdekesség, hogy a listán nem található meg a Nubia Z17, ami állítólag szintén támogatja ezt. (Frissítés: egy másik listán a Nubia Z17 is szerepel, tehát ez is biztosan támogatja a legújabb QC gyorstöltést.)

Idén elvileg már több mobil is érkezik majd, ami megkapja a QC 4.0 támogatást. Ilyen lesz az LG következő csúcsmobilja is, ami a G7 lehet, bár ha hihetünk a pletykáknak, akkor valószínűleg más névvel érkezik majd.

Mindazonáltal összekaphatnák magukat a gyártók, hiszen a legtöbb kritika pont az akkumulátoridőt éri manapság, és ezen sokat segítene, ha jóval gyorsabban tudnánk a mobilokat tölteni.

Forrás: Phonearena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

NapiDroid