Rekord kevés Sony mobil fogyott az utóbbi időben

0

Amikor azt hinnéd, hogy nincs lejjebb, a Sony bebizonyítja, hogy bizony van, legalábbis ha okostelefon-eladásokról van szó. Kikerültek a legfrissebb adatok, és sajnos minden várakozást alulmúltak a japán vállalat mobiljai.

Tavaly ilyenkor még azt tervezte a Sony, hogy 10 millió okostelefont fognak leszállítani egy év alatt (a 2019 március végével bezáródó üzleti évben). Hónapokkal később 9 millióra, majd 7 millióra módosították a várakozást, végül idén januárban 6,5 millióra csökkentették a terveket, és nem meglepő módon pont ennyi Sony mobil fogyott 12 hónap alatt. Csak hogy legyen mihez viszonyítani, 4 évvel korábban, a 2014-es üzleti évben közel 40 millió volt ez a szám.

Negyedévekre lebontva, 2018 április elejétől június végéig 2 millió telefont szállított le a vállalat, utána pedig júliustól szeptember végéig 1,6 milliót. A karácsonyi időszakban volt egy minimális fellendülés (1,8 millió), ám januártól megint mélyrepülés indult, és rekord kevés, 1,1 millió Sony mobil került leszállításra.

Persze már többször leírtuk, hogy a Sony-nak nem annyira fontos a mobilos üzletág (nemrég be is olvasztották egy új, nagyobb divízióba), inkább csak presztízsből maradnak a piacon. Ami pénzt elbuknak az okostelefonokon, annak sokszorosát keresik meg más területeken. Kiemelkedően jövedelmező a kameraszenzorok gyártása, a PlayStation és a filmgyártás is.

Via XperiaBlog

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid