A rendőrök mobilos applikáció segítségével kaptak el egy gyújtogatót

0

A családkövető alkalmazásoknak az a lényege, hogy mindig tudjuk, merre járnak a csemetéink, chatelni lehet velük és azonnal a segítségükre tudunk indulni, ha bajba kerültek volna. Pontosan egy ilyen applikáció segített az USA Vermont államának Barre városában ténykedő rendőröknek elkapni egy gyújtogatót.

Glenn Hill 40 éves Barre-i lakost fülön csípték gyújtogatásért, miután a rendőrök képesek voltak meghatározni a pontos tartózkodási helyét, mégpedig a Life360 nevű családkövető alkalmazással – derült ki a Forbes jelentéséből. A vádlott már korábban gyanúba keveredett, miután egy biztonsági felvételen feltűnt az autója, egészen közel a nemrégiben leégett helyi gyárhoz, ahol “hősünk” azelőtt dolgozott. Ugyanakkor a rendőrségnek több bizonyítékra volt szüksége ahhoz, hogy vádat emelhessen a férfi ellen. Nem sokkal később kiderítették, Hill és a fia is használja a Life360 applikációt, amivel az apa képes volt követni a fiát, és a gyerek is meghatározhatta édesapja hollétét. A rendőrök meggyőzték Hill fiát, hogy segítsen nekik hozzáférni a telefonján lévő alkalmazás adataihoz, viszont volt egy kis bökkenő.

A srácnak csak az ingyenes verzió volt telepítve, ami nem nyújtott elegendő részletességű információt a rend őrei számára. Miután beszéltek Hill feleségével, annak áldásával megkérték a fiút, hogy frissítsen a fizetős változatra, ami valami 8 dollárba került. Ezt követően a rendőrök megkapták, amit akartak, vagyis Hill helyadatait, mégpedig az elmúlt 30 napra lebontva. És bizony az app is megerősítette, hogy a gyanúsított valóban ott járt akkor, amikor a tűz kitört a gyár épületében. Hogy további részletek birtokába jussanak, és még szilárdabb legyen a bizonyíték, a rendőrség felkereste az alkalmazás fejlesztőit is, akik együttműködtek a hatóságokkal, és minden további adatot a nyomozók rendelkezésére bocsátottak. Így már semmi nem állt annak útjába, hogy gyújtogatás vádjával letartoztassák Glenn Hillt, ami meg is történt – adta hírül a Forbes.

Forrás: AndroidAuthority

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid