Rosszul sült el a Facebook újítása, megint változtatnak

0

A Facebook már többször is hadat üzent a lájkvadász tartalmaknak és az álhíreknek, és nemrég gyökeres változásokat jelentettek be, miszerint teljesen megújul a hírfolyam összetétele. Mindez azonban éppen ellenkező hatást váltott ki.

Az álhírek nemhogy csökkentek volna, hanem inkább megszaporodtak a változtatások miatt. A egyik legkirívóbb eset Szlovákiában volt, ahol a rendőrségnek kellett cáfolnia egy terrorista támadásról szóló kamuhírt, ami hatalmas pánikot okozott. Mindeközben a valódi híroldalak elérése jelentősen csökkent.

A Facebook algoritmusa és a moderátorok is elbuktak, így hát újabb nagy változásra szánta el magát a közösségi oldal vezetője. Mark Zuckerberg egy friss posztban bejelentette, hogy a jövőben a felhasználók értékelései alapján fogják rangsorolni az oldalakat, és azok fognak nagyobb elérést kapni, amelyeket maguk az olvasók megbízhatónak jelölnek.

Azt is tisztázta a Facebook alapítója, hogy a mostani változtatás miatt a hírek száma nem lesz kevesebb, de a minőséget megpróbálják javítani. Nagyobb hangsúlyt kapnak a jövőben a helyi, megbízható hírek.

Persze itt is megvan a bukás lehetősége, hiszen a felhasználók egy része valószínűleg nem tudja megítélni egy oldal megbízhatóságát, éppen ezért sokan be is dőlnek az álhíreknek. Az ő véleményük nem lesz túl jó hatással a hírfolyam minőségére. Mindenesetre reménykedünk, hogy végre valóban sikerül javítani a Facebookon megjelenő posztok összetételén, mert már nagyon itt lenne az ideje ennek.

Forrás: Facebook

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid