A Samsung nem tagadja, hogy visszafogja a mobiljai teljesítményét

0

A Samsung a minap roppant kellemetlen hírek miatt került reflektorfénybe, ugyanis állítólag több ezer applikáció teljesítményét fogták vissza egyes általuk gyártott készülékeken, játék optimalizáció címszóval. A vállalat részben elismerte a vádakat, de szerintük csak játékok esetében éltek ilyen lehetőséggel, normál appokat nem lassítottak. Mindenesetre megoldást ígértek a jelenségre, mégpedig egy frissítés formájában.

Ahogyan azt korábban is megírtuk, egy 10 000 alkalmazást magában foglaló lista került fel a világhálóra, azzal az állítással, hogy ezeknek az applikációknak a teljesítményét visszafogja a Samsung által fejlesztett Game Optimizing Service (GOS) szolgáltatás. A vállalat megerősítette a jelenség létezését, de csak a játékok esetében:

Elsődleges célunk, hogy a fogyasztók számára a legjobb mobil élményt nyújtsuk. A Game Optimizing Service (GOS) szolgáltatást úgy terveztük, hogy a játékalkalmazások nagyszerű teljesítményt érjenek el, miközben hatékonyan kezelik az eszköz hőmérsékletét. A GOS nem kezeli a nem játékos alkalmazások teljesítményét. Nagyra értékeljük a termékeinkkel kapcsolatban kapott visszajelzéseket, és alapos mérlegelés után hamarosan tervezzük egy szoftverfrissítés bevezetését, hogy a felhasználók a játékalkalmazások futtatása közben is szabályozhassák a teljesítményt.

A vállalat a panaszok megoldása gyanánt hamarosan elérhetővé tesz egy frissítést, amely biztosítja a felhasználók számára, hogy egy teljesítményprioritást szabályzó opcióval éljenek. Magyarán szólva a Samsung lehetővé teszi majd, hogy a felhasználók ki tudják facsarni a hardverből a lehető legtöbbet. Bízzunk benne, hogy ez a lehetőség minden érintett készülékre meg fog majd érkezni.

Azt azért érdemes megjegyezni, hogy a vállalat egyáltalán nem foglalkozott azzal a ténnyel, mely szerint a benchmark alkalmazásokat nem befolyásolta ez a szoftveres gát. A szintetikus tesztek kizárása ebből a megkérdőjelezhető optimalizációból azt jelentette (illetve jelenti), hogy a telefontulajdonosok a valóságtól jócskán eltérő képet kaptak az általuk birtokolt mobil képességeiről.

Forrás: AndroidAuthority

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid