A Samsung bejelentette a villámgyors UFS 4.0 tárhelyeket

0

A legtöbb modern, Android rendszerű okostelefon belsejében Universal Flash Storage típusú tárhely teljesít szolgálatot, a zászlóshajók esetében ez 3.0 vagy 3.1 szabványú. A Samsung most bemutatta ezeknek a legújabb verzióját, amely az UFS 4.0 névre hallgat, és a vállalat 7. generációs V-NAND memóriáját, illetve a saját fejlesztésű vezérlőjét használja. Az új szabványt kisebb méret, takarékosabb energiafelhasználás és természetesen sokkal nagyobb sebesség jellemzi.

Az UFS 4.0 elérheti az akár 4200 MB/s sebességű szekvenciális olvasási, valamint a 2800 MB/s szekvenciális írási sebességet. Az új technológia 46 százalékos javulást biztosít energiahatékonyság tekintetében az előző generációhoz képest. Ezenkívül sávonként az akár 23,2 Gbps-os adatátvitel is támogatott, ami a korábbi UFS 3.1-hez képest kétszeres gyorsaságot jelent. A Samsung állítása szerint ez a sávszélesség különösen ideális lesz az olyan hatalmas adatfeldolgozást igénylő készülékekhez, mint amilyenek például az 5G-képes okostelefonok. Úgy gondolják, hogy ezeken kívül még a virtuális és kiterjesztett valóság eszközökben, illetve autóipari alkalmazásokban is szívesen fogják használni az új tárhelymegoldást.

Az UFS 4.0 akár 1 TB-os tárolókapacitást is támogat, így aztán nem lehetetlen, hogy az új szabványt használva még több 512 GB-os vagy akár 1 TB-os háttértárral szerelt okostelefon jelenik meg a jövőben. A vállalat becslései szerint az UFS 4.0 modulok tömeggyártása valamikor az idei év harmadik negyedévben kezdődhet, így várhatóan 2022 végén vagy 2023 első negyedévében találkozhatunk majd azokkal a készülékekkel, amelyekben már alkalmazzák a technológiát. Az első mobilok, amelyekben UFS 4.0 tárhelyek teljesíthetnek szolgálatot, a Samsung Galaxy S23 modellek lehetnek.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid