Samsung Galaxy Note 4 – sietnek majd a kiadással!

2

Már többször is beszámoltunk róla, hogy szeptember elején mutatják majd be a Samsung Galaxy Note 4-et, és arról is volt már szó, hogy nem sokkal ezután meg is jelenhet a készülék a boltok polcain.

A koreai ET News most megerősítette ezeket az információkat. Bár pontos időpontot nem kapunk, valószínűleg már 1-2 héttel a bemutató után piacra dobják majd a Note 4-et. Összehasonlításképpen a Note 3-at szeptember 4-én leplezték le tavaly, de csak egy hónappal később, október első hetében vehették meg az első darabokat az USA-ban.

Samsung_Galaxy_Note_4_leak

Samsung Galaxy Note 3

De vajon miért siet ennyire a Samsung a Note 4 kiadásával? Egyrészt meg akarják előzni az iPhone 6-ot, ami szintén szeptemberben jöhet. Az új almás mobilnak egyébként lesz egy nagyobb, 5.5 colos változata, ami komoly konkurenciát jelent majd a Samsung phabletének.

A másik ok a sietségre az, hogy a Galaxy S5 eladások nem úgy mennek, mint ahogy tervezték, és mostanra igencsak lecsökkent a kereslet a készülék iránt. A Note 4 piacra dobásával azonban megint megindulhat a pezsgés, hiszen mindenképpen egy figyelemreméltó készülék lesz.

Na de milyen is lesz a Galaxy Note 4? Erről már rengeteget írtunk, de itt is összefoglaljuk a lényeget röviden. Egyrészt valószínűsíthető a változatlan méretű 5.7 colos kijelző, de a felbontás persze már QHD-re, azaz 2560×1440 képpontra nő majd. Hardver terén kétféle változat lesz: az USA-ban Snapdragon 805-ös modell várható, míg a nemzetközi piacokra szánt verzióban a Samsung saját 8 magos Exynos 5433-as processzora teljesít majd szolgálatot. Ezek teljesítményéről korábban már írtunk egy külön cikket. A kamera valószínűleg 16 megapixeles lesz, ami még nem mond sokat, de az optikai képstabilizátor már nagyon is jól hangzik.

Samsung-Galaxy-Note-4-Youm

Samsung prototípus

Most pedig jöjjön néhány pletyka, amikről nem igazán tudjuk, hogy igazak-e, de azért elég érdekesek. Egyrészt volt már olyan hír, hogy lesz hajlított kijelzős változat is a Note 4-ből, persze csak limitált darabszámban. Halhattunk már arról is, hogy végre talán egy minőségi fém házat kap a készülék (de jó is lenne…).  Szenzorok terén is lehet majd bőven újítás, hiszen az ujjlenyomat-olvasó és a pulzusmérő mellé egy UV-szenzor és egy retina szkenner is kerülhet. Arról persze fogalmunk sincs, hogy ezekből mi valósul majd meg. :)

ET News

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid